Ceara naturală de albine, gălbenușul de ou și uleiul de măsline fac o echipă bună atunci când vine vorba să trateze otita purulentă, durerile de gât, bronșita, chisturile ovariene, inflamațiile, ulcerul, durerile de dinți, iritațiile cauzate de scutece la bebeluși, durerile articulare. Lista beneficiilor e foarte lungă. Mai simplu vorbind, unguentul pe care îl obții prin topirea mierii, combinată cu uleiul de măsline și gălbenușul de ou, poate fi aplicat oriunde. Am aflat chiar astăzi rețeta de la mama. Pe bune, funcționează! Pe mine, de exemplu, mă salvează de rănile cauzate de frig.

Mai bine o dată să încerci, decât să citești de mii de ori ceea ce noi scriem, așa că notează rețeta:

400 ml de ulei de măsline

1 gălbenuș de ou

60 grame de ceară de albine

Pune la topit mierea într-un vas mai mare. Adaugă uleiul. Atunci când obții o compoziție omogenă, adaugă gălbenușul de ou. Să nu te sperie reacția chimică. Mixtura se va mări în volum esențial. Stinge focul și lasă să se răcească amestecul. Strecoară-l prin tifon, toarnă-l într-o sticluță și îl păstrezi în frigider.

De ce se întâmplă minunea? De ce această alifie tratează atât de multe boli? Un studiu realizat de Al-Waili’s Foundation for Science and and Trading au demonstrat că mierea și uleiul de măsline pot reduce simptomele de sângerare și senzația de mâncărime cauzată de hemoroizi. Au fost selectați 15 pacienți cu fisuri anale și hemoroizi de gradul trei, cu vârstele cuprinse între 28 și 70 de ani. Ei au remarcat o reducere semnificativă a durerii, sângerării și a mâncărimii după tratamentul cu unguentul din ceară, miere și uleiul de măsline.

Cu referire la revista online „La taifas” , specificăm: mierea funcționează mai bine decât un antibiotic. Bacteriile nu pot supraviețui în miere. Mierea stimulează răspunsuri imune pozitive în interiorul rănii: hidratează, curăță infecția, reduce durerea, inflamația și accelerează procesul de vindecare.

Uleiul de măsline este plin de vitamine care hrănesc pielea: vitaminele A, E, D și K.

Ceara de albine are proprietăți asemănătoare cu ale mierii și ajută la solidificarea unguentului.