Dacă încă nu te-ai convins cât de eficiente sunt metodele de îngrijire bazate pe produse naturale, atunci te îndemnăm să încerci măștile pentru păr, recomandate de hair-stilistul Silvia Darii.

Mască împotriva căderii părului
Vei avea nevoie de 4 linguri ulei de ricin, 1 capsula de vitamina A sau E. Amestecă aceste ingrediente și aplică masca doar pe scalp. Ține 40 de minute sau 1 oră (cu cât mai mult timp vei ține masca cu atât mai vizibil va fi efectul), apoi spală părul cu șampon. Masca se aplică de 2- 3 ori pe săptămână.
Mască pentru păr fragil și deteriorat
Vei avea nevoie de 100 ml de ulei de masline, plus 2 gălbenușuri de ou și 1 capsulă de vitamina A sau E.
Amestecă bine ingredientele și se aplică pe toată lungimea părului.  Dacă părul tău are tendința să se îngrașe, masca se aplică doar pe capete. Se ține 40 de minute, iar după asta se spală părul cu șampon.
Pentru părul fragil mai încearcă masca din 3 linguri de miere, 1 gălbenuș de ou și o capsulă de vitamina A sau E. Se amestecă bine și se aplică pe păr timp de 30-40 minute, apoi se spală părul cu șampon.
Mască pentru părul cu mătreață
Vei avea nevoie de ulei de migdale, amestecat cu ulei de cocos în proporții egale. Se aplică pe păr, se masează scalpul și se ține 40 minute. După asta se spală cu șampon. Uleiurile hidratează foarte bine pielea scalpului și o hrănește provocând dispariția mătreaței. Masca se aplică o dată pe săptămână. 
Mască pentru sporirea creșterii părului
Prepară masca din 2 linguri de praf de muștar, 2 linguri de ulei de măsline, 1 gălbenuș de ou și jumătate de lingură de zahăr, 2 linguri de apă călduță. Se amestecă ingredientele și se aplică doar pe scalp. După asta se pune pe cap o căciuliță pentru baie sau o folie alimentară, se ține de la 15 minute, la 1 ora, în funcție de reacția pielii la muștar. Masca se aplică o dată pe săptămână. Efectul se va vedea după 5-6 săptămâni. 
Măști pentru păr gras
Vei avea nevoie de 5 linguri de praf de argilă, amestecat cu apă și oțet în cantitati egale, până se obține o masă omogenă. Masca se aplică pe păr pentru 10-15 minute, iar ulterior se spală părul cu șampon. Masca se aplică de două ori pe săptămână.
Atenție! Toate măștile recomandate de Silvia Darie se aplică cu regularitate timp de 1, 2 luni pentru ca să fie văzut efectul.

Distribuie articolul: