Am fost cetățene exemplare și am mers la vot. Am depus speranțe în acest vot, și ca să ne facem și mai mult  auzite, am efectuat un sondaj printre cititoarele noastre. Dedicăm acest articol domnului Primar Dorin Chirtoacă.

Revista voastră preferată a efectuat un sondaj de opinii în ajunul alegerilor locale generale. Pentru că nouă ne pasă de ce se întâmplă în orașul în care locuim, și pentru că vrem să trăim într-un oraș mai bun, v-am rugat să vă exprimați asupra reformelor pe care le-ați efectua, dacă ați fi primărițe în Chișinău. Acum, că am trecut de această încercare, vom publica rezultatele.

Iată cum ați răspuns:

Întrebate despre reformele din Administrația Publică Locală, ați spus că vreți să schimbați următoarele:

  •  Consilierii – 42 %;
  • Programul de consultare al cetățenilor – 28%;
  • Legile privind APL (Administrația Publică Locală) – 21%;
  • Insituția/Primăria – 7%.
Foto: cna.md

Foto: cna.md

Veți adopta reforme cu pivire la legile pentru Mame și Copii – 96%, Pensionari – 3%.

Cu privire la infrastructura și drumurile din Chișinău, vă veți programa activitatea în baza următoarelor priorități:

  • Reforma sistemul transportului public – 38%;
  • Oferi mai multe spații loctive pentru tineri – 28%;
  • Moderniza Spitalurile din municipiu – 21%;
  • Construi aziluri pentru maidanezi – 6%.

Rezultatele interogării demonstrează minoritatea femeilor atunci când vine vorba de reprezentativitatea acestora în primării și consilii locale.

Vă doriți să vedeți mai multe femei cu funcții de decizie, pentru 30% de femei în consilii au votat 34% dintre respondente, pentru 60% femei au votat 58% respondente, iar pentru 80% femei au votat 7 % respondente.

 

La capitolul Proiecte Sociale vă doriți mai multe locuri de muncă – 44%,  creșterea salariilor – 34%, iar 20% dintre respondente ar mări suma indemnizațiilor pentru nou-născuți.

Dle Primar, femeile au votat!

Ne-ar place să credem că veți ține cont de aceste date și că în viitorul apropiat vom realiza împreună schimbările la care ne așteptăm.

20140730101056

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 100 persoane, cititoare ale revistei noastre. Dacă părerea ta diferă, te rugăm să o expui la comentarii!

Distribuie articolul: