Djulieta Gânu Ardovan e fata cu privire și zâmbet de Hollywood. Deși a făcut actorie și jurnalism la Chișinău, deja de luni bune vede peste geam fundalul pestriț al Londrei și nu-și poate imagina un oraș mai plin de ordine și oameni care zâmbesc. A decis, împreună cu soțul Vlad Ardovan, să se lase răpită de metropola londoneză. Face actorie în Marea Britanie și îi vrăjește pe fotografi cu profunzimea trăsăturilor sale. Ce trăiri o încearcă pe Djulieta acum, la început de cale actoricească, aflați în interviul ce urmează.

Djulieta Gânu Ardovan e fata cu privire și zâmbet de Hollywood. Deși a făcut actorie și jurnalism la Chișinău, deja de luni bune vede peste geam fundalul pestriț al Londrei și nu-și poate imagina un oraș mai plin de ordine și oameni care zâmbesc. A decis, împreună cu soțul Vlad Ardovan, să se lase răpită de metropola londoneză. Face actorie Marea Britanie și îi vrăjește pe fotografi cu profunzimea trăsăturilor sale. Ce trăiri o încearcă pe Djulieta acum, la început de cale actoricească, aflați în interviul ce urmează.

Marea Britanie v-a răpit la modul serios. Povestește-ne despre cum ați decis să plecați.

Adevărul e că m-am lăsat răpită. Nu cred că trebuie să te gândești mult ca să decizi să pleci din Moldova, mai ales în prezent. Ne-am făcut bagajele, le-am umplut cu amintiri și am plecat, aproape cu ochii închiși. Acum muncim, ne dezvoltăm atât din punct de vedere intelectual, cât și spiritual.

Cum v-a primit Regatul Unit? V-ați integrat ușor în această cultură?

Vorbim de Londra. Regatul Unit și Londra sunt ca femeia și bărbatul: sunt oameni, dar totuși diferiți. În Londra, vei găsi mai mulți străini, decât englezi. Vei merge 20 de metri pe stradă și vei auzi 20 de limbi. Și pentru că se găsesc atâtea culturi, nu este deloc greu să te integrezi.

unnamed (3)

 E costisitor să locuiești într-un oraș ca Londra? Ce te uimește în fiecare zi la acest oraș?

Costisitor? Al naibii de costisitor! Londra este unul din cele mai importante centre financiare din lume. Aici au loc vânzări peste vânzări. Întotdeauna cineva încearcă să-ți vândă ceva. Cele mai scumpe rămân a fi chiria și transportul. Aici o călătorie până în centrul capitalei, te costă aproximativ 80 de lei. De fiecare dată când urc în tube (metrou), îmi vine un dor nebun de 3 lei ai noștri.

Ceea ce mă fascinează cel mai mult aici, este organizarea acestui oraș. De fiecare dată mă întreb un singur lucru: cum e posibil să fie totul atât de bine pus la punct? Chiar și același transport? Londra e imensă. Are mai mult de 8 milioane de locuitori și e împărțită în 6 zone. Dar acces la transport ai oriunde!

page

Ai început să studiezi actoria. Ai decis să rupi relația cu jurnalismul?

Actoria este scopul meu acum. Deși Londra e mama agențiilor de modeling și actorie, nu este deloc ușor să intri în bucătăria lor. Ai nevoie de accent, de limbă engleză și de recomandări. Dar n-am de gând să dau mâinile în jos. Deocamdată, l-am vazut pe Daniel Craig. Mai multe nu vă spun. Vedem ce urmează.

Cât despre jurnalism, eu nu consider că vreodată am făcut jurnalism, ci mai degrabă divertisment. Mi-e dor enorm de mult de radio. Cine știe, poate într-o bună zi mă voi trezi din nou în fața microfonului.

Povestește-ne despre cum ești răpită în proiectele fotografice. Care e secretul carismei tale?

Am norocul să dau peste oameni interesanți aici, care și ei, la rândul lor, au făcut cu totul altceva de ceea ce fac în Londra. Dau și peste fotografi, care vor în portofoliul lor poze cu fețe noi, iar eu, la rândul meu, vreau poze în portofoliul meu – lucru absolut necesar pentru actori. Deci, cu toții avem de câștigat.

unnamed (2)Cu ce se alimentează frumusețea Djulietei Gînu-Ardovan?

Cu felul în care mă simt. Dacă sunt iubită, împlinită, n-am de ce să nu radiez. La început mi se părea banală expresia „frumusețea vine din interior”. Acum sunt sigură că nu era vorba doar despre ceea ce mănânci, ci mai mult de felul cum te simți. O femeie fericită întotdeauna e și frumoasă.

Ce înseamnă să fii căsătorită cu un bărbat care știe ce înseamnă umorul veritabil și te face mereu să zâmbești?

Înseamnă să fac riduri, dar mai dă Doamne așa riduri! Să nu credeți că eu sunt cumva cheie de biserică. Și vorba ceea: doi nebuni se înțeleg sau totdeauna sau niciodată, doi cuminți: când da, când nu. În general, alături de el, e mai distractiv, nu știu cum. 🙂

Cum se vedem Republica Moldova din depărtare? Tabloul e sumbru sau optimist?

Mi-e din ce în ce mai greu să văd o cale bună a Moldovei, dar încă mai sper.

Cum sunt britanicii și nu vor fi niciodată oamenii noștri, din Republica Moldova?

Uite în asta și constă prosperitatea unui stat. De fapt Moldova nu e sumbră, oamenii sunt așa. Cel mai simplu și ieftin lucru care-i deosebește pe britanici de moldoveni este zâmbetul. Dar cum să zâmbești dacă trăiești într-o țară în care totul se fură și se cumpără, nu-i așa? Dar cred că se poate. Se începe de la tine, de la vecinul tău și tot așa. Pe urmă, britanicii chiar știu să-și apere drepturile, iar statul neapărat colaborează.

Dacă ar fi să vorbim de felul cum se îmbracă, atunci fiți siguri că nu veți vedea britanici înzorzonați. Ei se îmbracă comod. Îmi plac la nebunie oamenii de oficiu: sacou, cămașă, fuste/pantaloni și adidași. Pentru ei contează comoditatea, nu defilatul. La bărbați îmi plac ciorapii colorați și cravata cu desene animate. Sunt adorabili.

unnamed (4)

Povestește-ne despre proiectele, visele și aspirațiile pe care le ai acum.

Nu-mi place să-mi fac planuri, în schimb să visez, cred că nicio viață nu mi-ar ajunge la cât de multe visez. Actoria rămâne a fi primul scop. Al doilea ar fi descoperirea. Îmi doresc să călătoresc și să descopăr cât mai multe mistere lumești. Pentru asta trebuie să-mi mențin fericirea.

Un om fericit are magnet la succes.

Foto: Alaric Shoots People, arhiva personală

Distribuie articolul: