Dizabilitatea nu este o sentință și asta ne-au demonstrat-o încă o dată doi tineri speciali, Viorica și Vlad. Au muncit și nu și-au plâns de milă, pentru că succesul nu ține cont decât de perseverență. 

Viorica Pricop s-a născut cu un defect congenital, iar la vârsta de 7 ani a fost dusă la o școală internat pentru copii cu deficiențe locomotorii.

„Mă simt o norocoasă, mă simt binecuvântată pentru că din toții copii de la internat anume eu am fost aleasă să merg în Statele Unite pentru a face o operație.”

Cât s-a aflat la tratament în SUA a scris o carte despre viața sa, care trebuie lansată în curând . Viorica este o tânără plină de speranțe și chiar dacă i-a fost să trăiască mai diferit decât noi, aceasta nu renunță niciodată și luptă pentru aspirațiile ei.

Vlad Andreev a fost diagnosticat cu paralizie infantilă, asta însă nu l-a împedicat să vadă viața în culori și să iși urmeze pasiunea, fotografia.

„Atunci când vedeți o persoană cu o abilitate specială țineți cont de faptul cum este ea la nivel intelectual. Niciodată nu oferiți prea multă atenție sau prea multă grijă”, a mărturisit Vlad. 

Viorica și Vlad demonstrează că succesul iubește oamenii talentați și insistenți, iar dizabilitatea nu este o piedică când îți dorești să faci ceva cu viața ta.

Urmăriți  un reportaj realizat de Matinalii. 

Distribuie articolul: