Sandalele de inspirație gladiator create de Alexander Wang pentru primavăra-vara 2014 sunt printre cele mai cool accesorii ale sezonului. Înainte de a te gândi cum să strangi câteva sute de euro pentru a-ți procura o pereche, ce ai zice să încerci să-ți faci singură o replică?

Dacă nu te temi de puțin lucru manual, citește mai jos pentru a vedea, pas cu pas, cum îți poți face o pereche de sandale gladiator. În locul versiunii cu toc a lui Wang, încearca întâi o pereche de sandale fără toc. Dacă ești mulțumită de rezultat, poți încerca, apoi și varianta cu toc.

Ai nevoie de:

O pereche simpla de sandale cu barete
Aproximativ 5 metri de fâșie din piele (sau imitație) – încearcă să găsești una cât mai apropiată ca textura și culoare de pielea sandalelor tale.
Foarfecă
Lipici pentru piele
6 capse sau alt sistem de prindere
Un clește pentru găuri
Opțional: două fâșii transparente de PVC

ele.ro

1. Hotărăște câte barete vrei să aiba sandalele tale, apoi măsoara circumferința piciorului în zonele unde vor fi plasate acestea. Taie baretele din piele în funcție de aceste măsurători – vor avea lungimi diferite, în funcție de zona unde vor fi prinse. Tot acum, taie o fâșie lungă din piele, care va merge din vârful sandalelor, până unde se termină acestea și pe care vei poziționa toate celelalte barete.

ele.ro

ele.ro

ele.ro

2. Aplică lipici pe bareta sandalelor de la gleznă până la vârf, iar apoi lipește pe aceasta fâșia cea mai lungă de piele. Dacă pielea ta este moale, o poți întări lipind pe spatele ei o fâșie de PVC – acesta va fixa bareta în astfel încât să nu se îndoaie sau să alunece în timpul mersului.

ele.ro

ele.ro

ele.ro

3. Lipește baretele care se vor fixa pe picior și lasă lipiciul să se usuce peste noapte.

ele.ro

ele.ro

4. Hotărăște unde vrei să fie pus sistemul de prindere și, folosind unealta pentru găuri, fixează-le.

ele.ro

ele.ro

ele.ro

5. Voila! Ai o pereche nou-nouță de sandale stil Alexander Wang.

ele.ro

sursă: apairandasparediy.com

Distribuie articolul: