Psihologul francez, François de Izolat, afirmă că, în unele cazuri divorţul ne poate face mai fericite. La această concluzie a ajuns în urma unui sondaj realizat pe un eşantion de 100 de femei divorţate. Majoritatea dintre ele au afirmat că, fiind căsătorite nu aveau posibilitatea necesară de a se afirma pe plan profesional, rolul lor limitându-se la cel de soţie şi mamă. 75% din separări şi divorţuri sunt căutate de femei. Cum se explică asta?
Femeile şi bărbaţii văd diferit viaţa de cuplu. Dacă o femeie doreşte permanent să fie recunoscută de către partenerul său ca, fiind profesională, familială, socială, etc., păi, în cazul bărbaţilor, aceştia raportează identitatea mai fragmentat. De exemplu, dacă se termină ziua de lucru, iar odată ce au închis uşa biroului, bărbaţii vin acasă obosiţi şi nu prea au gust de vorbă despre ceea ce au făcut pe parcursul zilei, păi, femeile simt permanent nevoia de a-şi împărtăşi impresiile, bucuriile şi necazurile, aşteptând în acest timp aprobare şi consolare din partea partenerului. Ele sunt mai exigente faţă de persoana pe care o iubesc. De multe ori, atunci când femeia nu primeşte de la iubitul său aceste lucruri, tinde spre ruperea relaţiei.

Nu toate femeile sunt gata oricând să divorţeze
Conform unui alt studiu realiat de același cercetător, o femeie, care a tins mereu spre a avea o căsătorie fericită şi a făcut tot posibilul pentru aceasta, investind permanent în „noi”, nu se va separa de soţ la fel cum o va face una care se axează masiv pe propria persoană „eu”, care se căsătoreşte mai mult pentru a fi sprijinită. O femeie care își dorește o căsătorie reuşită, dacă acesta a devenit nesatisfăcătoare, este capabilă să aştepte chiar şi cincisprezece ani înainte de ruperea relaţiei. Pe când cea care se axează în mare parte pe „eu” decât pe „noi”, nu va fi în stare să suporte atâţia ani.

Viaţa după divorţ
Conform unor psihologi americani, după divorţ, femeile se „refac” mult mai greu comparativ cu bărbaţii. Acestea se simt singure şi au nevoie de o mai mare perioadă de timp pentru a se simţi din nou sigure şi capabile în acţiunile lor. Multe dintre ele îşi revin abia atunci când se simt iarăşi atractive, interesante şi încep să iasă cu alte persoane. Evident, nu în toate cazurile se întâmplă astfel. Există femei care, deşi au trecut printr-un divorţ, ştiu să depăşească cu uşurinţă acest moment.

Ceea ce trebuie să ştii despre tine după divorţ
Viaţa merge mai departe. Tu poţi să te descurci de una singură până îţi vei întâlni persoana care te merită cu adevărat. Fii tare şi nu te izola de cei din jurul tău. Eşti în continuare o femeie unică, o femeie care are obiective în viaţă, competenţe şi opinii de care multe alte persoane pot ţine seamă.

Distribuie articolul: