Zăpada măsoară un metru şi temperaturile coboară până la minus 10 şi este mai greu să te distrez cu cel micuţ pe aşa timp, dar poţi găsi soluţii haioase şi în casă. Trebuie să găseşti un motiv bun pentru asta doar: o zi de naştere, începutul vacanţei, sau pur şi simplu un răsfăţ deosebit pentru îngeraşul tău. Există câteva soluţii pe care le poţi aplica atunci când dispui de ceva timp. 1. În expediţie la Poli
Pregătiţi-vă de o zi de pomină ca la polul nord. Faceţi o plimbare de câteva ore prin omăt, în care să meşteriţi omuleţi din zăpadă şi să vă daţi cu sania, după care să continuaţi petrecerea acasă, cu un un ceai sau lapte fierbinte , în faţa televizorului unde veţi urmări un film despre animalele de la polul nord.
Scoateţi toate animăluţele de pluş “de la polul nord”: foci, urşi, pinguini şi decorează-ţi casă cu ele. Pictează pe geamuri fulgi de zăpadă şi acoperă masa cu o muşama alba pe care să presori confeti argintii şi steluţe de zăpadă.
Iar pentru meniu prepară ceva din peşte, specific animalelor polare. La desert pregăteşte prăjituri presurate cu nucă de cocos, care le va face să arate ca nişte bulgări de zăpadă.

2. Regatul de basm
Iarna, parcă, poveştile sunt mai frumoase ca niciodată. De ce nu i-ai oferi copilului tău o petrecere în care să se simtă personajul principal? După caz organizaţi balul prinţesei sau ceremonia de încoronare a regelui şi faceţi invitaţii pe hârtie de pergament rulată savant. Chemaţi adunarea la o ora acceptabilă şi daţi drumul la bal.
Obligaţi invitaţii să poarte ţinute de regi şi regine, căci asta îi va fascina, ne sugerează depici.ro
Decorează casa cu multă lumină şi fast. Alege feţe de masă aurii, pune pe jos pernuţe pufoase pe care invitaţii să se întindă ca nişte adevăraţi sultani, iar într-un loc ferit pune şi cufărul cu comori.
Iar meniu trebuie să fie ales, ca la adevăraţii regi. Nu trebuie să lipsească de pe masă tortul, frigăruiul de legume şi sucurile naturale. Contează însă sub ce denumire le serveşti cocktailul: băutura magică a lui Merlin, Poţiunea pentru cavaleri sau siropul domniţelor vor fi nume mult mai atrăgătoare decât ” apă plată cu lămâie”.

3. La plajă, în miezul iernii
Afară e frig, dar asta nu înseamnă că nu puteţi să vă simţiţi ca în miezul verii. Organizează pentru copilul tău şi prietenii lui o petrecere cu soare la tine în sufragerie. Scoate la înaintare băuturi colorate şi umbrela de plajă şi începeţi distracţia. Ai grijă să fie cald şi bine în casă, astfel încât cei mici să nu simtă frigul chiar dacă sunt îmbrăcaţi de plajă.
Copii trebuie să poarte obligatoriu ochelari de soare şi şepcuţe de plajă. Pregăteşte un soare din carton pe care să-l agăţi de tavan. Aşează pe jos colăcele pe care cei mici le pot folosi ca scăunele. Umple o piscină gonflabilă cu apă şi pune în ea peştişori de plastic sau mingiuţe, pe care copii să le adune la un concurs de pescuit.
La meniu pregăteşte sandvişuri cu brânză proaspătă, castravete şi pui la grătar.

Distribuie articolul: