Deşi de-a lungul timpului situaţia femeii a înregistrat îmbunătăţiri în întreaga lume, discriminarea nu a dispărut. Mai mult decât atât, este un fenomen prea puţin abordat şi chiar ignorat de unii. Din aceste motive, un grup de lucru privind discriminarea împotriva femeii în legislaţie şi practică, din cadrul UN Women, se află în Moldova până pe 30 mai curent. Misiunea, formată din cinci experţi independenţi din diferite regiuni geografice, este condusă de doamna Kamala Chandrakirana şi Eleonora Zielinska şi efectuează o vizită oficială în ţara noastră în perioada 21 – 30 mai, la invitaţia Guvernului Republicii Moldova.

Unul din principalele scopuri ale Grupului de Lucru este efectuarea unui studiu în cooperare cu statele relevante ale organizaţiei Naţiunilor Unite, cu privire la găsirea unor mijloace de eliminare a discriminării împotriva femeilor atât în legislaţie, cât şi în practică.

De asemenea, în primele zile de vizită a avut loc şi o întrunire cu presa în cadrul căreia s-a discutat impactul mass-media asupra discriminării împotriva femeii şi a legii privind discriminarea, dar au fost abordate şi teme precum violenţa domestică şi traficul de persoane.

Grupul de lucru a mai anunțat că intenţionează să efectueze vizite în întreaga ţară pentru a se informa din primă sursă şi a înţelege complexitatea aspectelor locale ce ţin de discriminarea femeilor, astfel încât să se treacă la soluţionarea problemei într-un timp cât mai eficient.

Distribuie articolul: