Din luna februarie, este viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova. Pe lângă asta, are acumulate la activ o serie de experiențe în relații externe, pe care, de altfel, le aplică și în viața personală. Despre ce înseamnă diplomația în cuplu, aflăm, astăzi, chiar de la Tudor Ulianovschi.

În 2008, diplomații Tudor Ulianovschi și Corina Cojocaru și-au celebrat căsătoria și luna de miere în Miami.

Povestea lor de iubire a pornit în cadrul MAEIE, unde cei doi împărțeau același domeniu de interes – diplomația.

De la simpli colegi, au devenit, în scurt timp, un cuplu, iar de trei ani, în familia Ulianovschi există și o moștenitoare.

Despre cum se aplică diplomația în cadrul familiei Ulianovschi, Tudor a mărturisit în cadrul unui interviu acordat portalului UNIMEDIA:

Este un sprijin reciproc. Am cunoscut-o pe soția mea în sistemul diplomatic. Dânsa, acum, face o pauză. Ținând cont de faptul că a urmat doctoratul la Sorbona, iar acum are post-doctoratul la Geneva, se ocupă de partea academică și de creșterea fetiței, care are 3 ani.

Tatăl meu este jurist, de profesie, iar de la el am învățat ce înseamnă o abordare bună și sănătoasă în cadrul cuplului. Contează foarte mult deschiderea și discuția permanentă dintre părți, la fel ca și la negocieri.

Desigur, subiectele diplomatice și politice, de pe agenda Republicii Moldova. Le discutăm și face schimb de opinii, iar fiecare dintre noi este diferit în abordări. Asta, însă, nu face parte din familia noastră. Familia este un nucleu separat, cu valorile sale, iar lumea politică și diplomatică rămâne după ușă.”

Surse foto: Facebook.com

Distribuie articolul: