Zâmbetul este ca o carte de vizită, mai ales pentru femei. Un zâmbet frumos te poate trasforma într-o femeie irezistibilă. Dar pentru un astfel de zâmbet, îngrijirea dinților este obligatorie. Iată câteva secrete pentru o igienă orala de calitate.

Folosește ața dentară

În principiu, ar trebui să folosim ața dentară în fiecare zi. Aceasta ajunge în locuri în care periuța nu poate pătrunde, de unde îndepartază placa bacteriană, care altfel duce la boli periodontale. Riscul este mărit pentru fumători și diabetici. Fii atentă să nu răneștii gingia cu această ață! Fii blândă în mișcări și folosește câte o secțiune curată a aței pentru fiecare dinte. 

Periaj corect

Mulți dintre noi ne spălăm pe dinți de două ori pe zi, însă e important și cum facem periajul. Petrece cel puțin 2 minute pentru periajul dinților, folosind o periuță cu capul mic, care să ajungă și în cele mai îndepărtate locuri. Perie cu mișcări circulare sau folosește o periuță electrică. Utilizează pasta de dinți cu fluor, care crește rezistența smalțului.

Curată-ți limba

Bacteriile se adună și pe limbă, nu doar pe dinți, și de aceea trebuie îndepărtate și de aici. Folosește periuța pe limbă în fiecare dimineață și seara.

Renunță la fumat

Fumatul provoacă ravagii în gura fumătorilor:

-pătarea dinților de la nicotină și gudroane;
-gingivită, gingii sensibile și care se vindecă mai greu din cauza lipsei oxigenului din fluxul sangvin;
-cancer: cei care au obiceiul să bea și să fumeze au un risc de 15 ori mai mare să facă un cancer al gurii;

Ia mese regulate și evită gustările

După ce ai mâncat ceva dulce, gura este practic asediată timp de 45-60 minute de bacterii. Saliva are în mod normal rolul de a te apăra, însă zahărul scade nivelul pH-ului din gură, făcând saliva mai acidă și deci dăunătoare pentru dinți. Abia într-o ora nivelul pH-ului revine la normal. Deci, dacă iei gustări toată ziua, atunci vei avea un pH acid în gura non-stop și vei face carii mai des. Cercetările noi arată că te poți proteja de bacterii și de bolile gingivale mâncând cât mai multe vegetale, bogate în antioxidanti.

Modifică-ți obiceiurile de a bea

Cercetătorii spun că ceaiul este cea mai bună băutură pentru dinții tăi. Ceaiul conține fluoruri naturale, care îți întăresc smalțul dentar, iar substanțele din ceaiurile verzi și negre distrug bacteriile și virusurile care provoacă infecții ale gâtului, carii dentare și alte probleme orale. Așadar, înlocuiește băuturile dulci cu ceaiuri, și nu mai plimbă sucurile prin toată gura, ci înghite-le cât mai repede. Cel mai bine e să bei cu paiul, astfel zahărul lichid nu se va mai lovi de dinți.

 

Distribuie articolul: