Prezintă ştiri, cântă din plăcere şi a studiat medicina pentru că, în opinia lui, este cea mai umană şi sinceră meserie. Vă vine să credeți că Alecu Mătrăgună, prezentatorul cu aer imperturbabil, este un romantic care caută enigma din femeie şi aşteapta.

Televiziunea te face, volens nolens, o persoană cunoscută, mai ales dacă prezinți de câteva ori pe zi știrile. Cum ai resimțit tu această schimbare în viaţa ta?

Există momente când trebuie să dai frâu emoţiilor, iar televiziunea te obligă să te limitezi. Nu mai poţi să fii la fel de rebel, trebuie să fii mai distant şi în acelaşi timp foarte aproape, trebuie să înveţi acest echilibru.

La început a fost foarte ciudat să văd panouri cu mine în stradă, dar cu timpul m-am obişnuit şi am început să nu le mai observ. Pur şi simplu depăşeşti faza de starletă şi te distanţezi de bărbatul din panou.

Cum se lucrează în tandemul Alecu Mătrăgună şi Stela Popa?

La început a fost mai complicat, pentru că fiecare are drăcuşorii şi îngeraşii lui. Stela Popa este leoaică după zodie şi nu trebuie să te bagi în gura leului. Acum, ea este pentru mine ca o soră, suntem buni colegi şi lucrăm în echipă.

Şi dacă tot am ajuns în registrul femeilor, ce te atrage la o femeie?

Știi, nu pot spune exact ce mă atrage la o femeie, sunt foarte multe detalii. După voce pot să-mi dau seama cu ce om vorbesc, poate să-mi placă cum îmi pronunţă numele… Și, bineînţeles, ochii. La o femeie ochii sunt un fel de paşaport biometric. Mai este important ce are femeia în cap, ca să nu stai alături de o păpuşă şi să te plictiseşti.

De obicei, cine alege: bărbatul sau femeia?

Bărbaţii nu merg la piaţă după o femeie, alegerea asta se întâmplă reciproc. Ei se aleg reciproc, pentru că o relaţie nu o începi cu ochii închişi.

în prezent, ce se întâmplă în inima lui Alecu Mătrăgună? Eşti implicat într-o relaţie, îţi doreşti familie, copii?

Sunt în aşteptarea… unei primăveri. Deocamdată munca este un soi de refugiu. Evident că îmi doresc o familie şi descendenţi. Aceste lucruri s-au impregnat atât de adânc în genele bărbaţilor, încât la un moment dat fără să vrei te gândeşti că vrei să ai descendenţi, să ai o continuitate.

Cum ai vrea să fie femeia de alături de tine?

O femeie trebuie să înflorească alături de bărbat, atunci e o femeie-primăvară. Mai trebuie să existe chimia, atracţia fizică, căci vorba aceea dacă sex nu e, nimic nu e.

Atunci, ce părere ai despre sexul din prima seară?

E riscant din prima, toate tainele sunt descoperite. Or, femeia trebuie să-şi păstreze enigma. Oricum, cred că nu există o regulă prestabilită şi deciziile de mai departe se iau la nivel iraţional.

Domini sau îţi permiţi să fii dominat într-o relaţie?

O relaţie e ca un dans în care nu poţi să conduci mereu, poţi să oboseşti sau să te plictiseşti. Uneori chiar îţi doreşti ca ea să fie mai autoritară şi să se dezlănţuie un pic.

Cum îţi arăți emoţiile, sentimentele?

Eu sunt un romantic incurabil – de fapt, toţi bărbaţii sunt aşa. Eu prefer să fac lucruri spontane şi nu mă ghidez după anumite sărbători, şampanie, flori, sex şi bună dimineaţa, iubito. Prefer să dau flori atunci când simt şi vreau, şi deloc atunci când o cere o zi din calendar. într-o relaţie ofer timpul meu. Eu cred că orice relaţie e ca o afacere, în care trebuie să dai ca să ai.

Distribuie articolul: