Dina Condriuc, în vârstă de 19 ani, este una dintre moldovencele care a plecat ilegal din Republica Moldova. Avea 12 ani când mama sa, care muncea în Spania, a reuşit să-şi ia şi fiica, pentru a o avea alături. Astăzi ea este imaginea a brand-urilor de renume, în Spania. Aflați în articolul de mai jos, cum i-a venit ideea, aproape în glumă, de a se fotografia și de-a expedia fotografiile, unei companii de publicitate. Totul a pornit aproape dintr-o glumă…
Ideea de a face o sesiune foto îi dădea târcoale Dinei de mult timp, însă a prins „aripi” dintr-o glumă, cum a recunoscut fata însăşi. Cunoscându-i visul,prietenii ei din Spania,  i-au făcut o plăcuta surpriză, oferindu-i ocazia de a poza într-un studio. O singură sesiune foto a fost de-ajuns ca cei din jurul ei, inclusiv ea să înţeleagă că acest „hobby”, cum a fost etichetat la început, îi poate aduce nu numai beneficii, dar şi faimă. Aşa a început totul. Apoi Dina a îndrăgit şi mai mult această îndeletnicire a ei, ținea cont și de sfaturile și sugestiile celor din jur. Cu timpul, din simplă curiozitate, pentru a vedea dacă fotografiile într-adevăr erau atât de bune cum le considera ea şi prietenii ei, au decis să le trimită la o agenţie de publicitate. Şi aici ar fi fost păcat să dea înapoi, căci a fost rugată să pozeze pentru diferite brand-uri, etc. A urmat o invitaţie la o sesiune foto din partea agenţiei de publicitate „Efti”, care i-a publicat ulterior fotografiile. Imaginea sa a mai fost apărut în reclama ceasurilor de marca „WbestParis”, ş.a.m.d. Mama tinerei este mândră de tot ceea ce face fiica ei: „la început nu-mi venea să cred că fiica mea este imaginea unor produse atât de cunoscute aici la noi, mai apoi, însă, am înţeles că a obţinut rezultate destul de bune, astfel încât ea îşi câştigă singură banii necesari”, spune Nelia, mama Dinei.

Tânăra susţine că ceea ce face e din pură plăcere şi ar vrea să continue tot în ritmul acesta, făcând paralel o facultate de contabilitate, dar nu este exclus faptul ca în viitorul apropiat tot dintr-o simplă glumă prietenii ei o vor convinge că, aceasta este menirea pe care ar fi păcat să o lase în umbra adolescenţei.

Vin din Moldova și mă mândresc cu acest fapt…
„Chiţu”, aşa îi spun şi acum prietenii din Moldova, cu care, pe când era copil, muncea în câmp. A fost nevoită să se descurce la treburile gospodăreşti ca să-şi ajute mama, căci tatăl le-a abandonat când copila nu avea decât doi anişori. Apoi mama a plecat în Spania la muncă şi peste ceva timp a luat-o şi pe fată încolo.
Deşi, s-a stabilit într-o altă ţară, Dina spune că nu i-a fost greu să se adapteze, fiindcă era la o vârstă când orientările se schimbă foarte uşor, iar cel mai important lucru a fost că era aproape de mama. După ce și-a încheiat studiile în clasele primare, a devenit eleva unei școli renumite din Spania „Salesianos Atocha”, unde, a înregistrat succese considerabile. Locuiește deja de șapte ani în Madrid și are foarte mulţi prieteni spanioli, care au acceptat-o chiar de la bun început şi niciodată nu au făcut-o să se simtă ignorată sau străină. Totuşi, Dina crede, că în Spania majoritatea au acceptat-o doar pentru frumuseţea sa.
Dina mărturisește că niciodată nu i-a fost ruşine să spună că vine din Republica Moldova şi să povestească cu demnitate cum lucra ca să supravieţuiască, chiar dacă mulţi dintre spanioli nu au auzit de această ţară.

Distribuie articolul: