„Din suflet pentru copiii cu autism” este primul concert caritabil organizat în Republica Moldova de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Organizatorii, SOS Autism, își propun să sensibilizeze societatea și autoritățile publice privind problemele cu care se confruntă persoanele cu tulburări de spectru autist și familiile acestora. Evenimentul va avea loc la data de 2 aprilie 2016, începând cu ora 17.00, în localul Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”.

Conform datelor statistice ale Ministerului Sănătății, la finele anului 2014 erau oficial înregistrate 241 de persoane diagnosticate cu autism, dintre care 218 copii. Însă numărul real al acestora este mult mai mare, majoritatea nefigurând în statistica oficială.

Nume precum Cristina Scarlat, Vali Boghean, Mariana Șura, Alexandru Vdovicenco, Cristi Aldea Teodorivici sau Adrian Ursu sunt doar câteva care vor evolua în acest concert, în susținerea copilașilor bolnavi de autism. Găsiți mai jos afișul evenimentului.

concert autism

Informație despre organizația SOS Autism găsiți la adresa: http://autismmoldova.md  sau pe pagina de facebook a asociaţiei https://www.facebook.com/sosautismmoldova/

Acest proiect este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.

P