Mare treabă că vara s-a terminat. Nu şi weekend-urile şi filmele bune. Mai jos vedeţi lista “must see” recomandată “From Stella with love” 😀
LA DÉLICATESSE (2011)– un film francez, cu umor fin, dar cel mai important cu prezenţa sentimentului de indragostire tot filmul. Fraza care mi-a placut la un moment dat a fost cind un protagonist explica altuia cine este aceasta Nathalie(protagonist principală) “Ea face parte din acea rară categorie de femei în faţa cărora toţi doar licăresc. Nathalie este clona ei cea mai buna din toate timpurile, pentru care naţiunile sunt gata să se distrugă. Iată ce este Nathalie”. O frază care, vă asigur, aţi vrea s-o auziţi în adresa voastră, dar pe care o pot spune doar bărbaţii maturi. Povestea incepe atunci cînd relaţia ideală cu soţul ei iubit Francois dispare, după ce acesta nimerește într-un accident. Este lovit de o maşină şi cade în comă pe o perioadă îndelungată, după care viaţa lui Nathalie se schimbă radical. Ea se retage în sine şi se dedică total lucrului. Dar în curând totul se schimbă iarăşi…ce vedeţi în film.

CRAZY, STUPID LOVE (2011) cineva ii spune comedie cineva drama romantică. De fapt este un film bazat pe trairile reale a unui cuplu care de “100 de ani” sunt împreună iar rutina şi-a făcut treaba. Carl Weaver este un barbat trecut de 40 de ani, casatorit de 25 de ani şi care află că soţia l-a înşelat şi vrea să divorţeze. Barbatul işi ia în serios rolul de burlac şi începe să experimenteze tot felul de lucruri noi. Din distribuţie fac parte Emma Stone, Ryan Gosling, Julianne Moore, Steve Carell.

THE CHANGE UP (2011) – chiar dacă scenariul filmului este unul banal, totuşi este foarte bine regizat şi sunt momente interesante pentru care acest film trebuie văzut. Este povestea unui barbat căsătorit cu doi copii Dave, care aobosit şi stresat de tot visează să işi schimbe existenţa cotidiană cu cea a bunului sau prieten Mitch, un actor aspirant care nu a avut niciodată o slujbă, nu s-a trezit de doua ori consecutiv în acelaşi pat. Ce se întîmplă dupa o noapte de beţie vă las să vedeţi privind filmul
 

THE HANGOVER(2011), dar recomand sa vedeţi şi THE HANGOVER(2009), ambele comedii nebune, cu un scenariu devastator. Dacă te rupe şi vrei să rîzi aceste filme sunt recomandate. Dacă în fuilmul din 2009 ei îşi doreau o petrecere în Vegas atunci în fimul din 2011 trec la Bancoc şi din nou trebuie sa-şi aminteasca ce au făcut aseară.

RABBIT HOLE (2011) este un fiml greu de vazut pentru părinţii care şi-au pierdut copii şi cu ei încrederea în ziua de mîine.Becca si Howie Corbett sunt doi soţi ai căror viaţă este dată peste cap atunci cînd fiul lor moare intr-un accident. Cei doi soti incearca sa gaseasca alinare si întelegere in alte persoane şi membri ai familiei care ii pot ajuta să îndeparteze amintirile cu fiul lor. Trăirile celor doi sunt foarte bine jucate de Aaron Eckhart si Nicole Kidman.Filmul merită de văzut pentru prestaţia actorilor dar şi pentru faptul că această prestaşie a fost

THE WOMAN IN BLACK (2012) nu puteam face o lista de filme fără a recomanda un film de groază. Acţiunea are loc la sfârşitul secolului al 19-lea într-un orăşel provincial englez, unde se îndreaptă vaduvul Arthur Kipps lăsându-și băieţelul de trei ani în grija dădacei. Ajungând în orăşelul cu vecini neprietenoşi, el se stabileşte într-o casă veche pe care trebuie s-o vândă. Casa mare şi veche păstrează multe taine sinistre care înfricoşează locuitorii orăşelului. Vizitând cimitirul vechi, Arthur a văzut o femeie ciudată într-o haină neagră care, de fapt, va fi vinovată de următoarele evenimente mistice care l-au îngrozit pe Arthur.

BEL AMI (2012) filmul asta mi-a plăcut şi nu mi-a plăcut, dar oricum il recomand. Are un scenariu bazat pe cartea lui Guy de Maupassant, continutul careia este foarte captivant. Mi-a plăcut mult prestaţia lui Robert Pattinson şi mai puţin a Umei Thurman. Totuşi are un subiect actual şi pentru secolul 21 aşa că poftiţi serviţi

THE IRON LADY (2011) un film în care prestaţia Meryl Streep care joacă rolul Margaretei Tacher este una demnă de văzut pelicula.Cine a zis că o femeie nu are ce face in politică să se uite la acest film. Margaret Thatcher- prima femeie care a deţinut funcţia de prim-ministru într-o ţară Europeană, cu un caracter hotărât şi fapte îndrăzneţe într-o perioada când Marea Britanie practic este înecată de şomaj și activităţi de protest. Este un film despre femeia, pe care ar invidia-o orice bărbat denumit în această funcţie, pentru hotărârea sa.

FRIENDS WITH KIDS (2011) să nu aveţi mari aşteptări de la acest film, just wach it. Dacă la un moment dat vă plictiseşte just shut down . Oricum este soft chiar scenariul : Simpaticul băiat Adam şi draguţa domnişoară Jennifer sunt atraşi unul de celălalt, ambii doresc copii și ambii sunt împotriva căsătoriei şi creării unei familii. Şi atunci le vine în cap o idee năstruşnică: să facă sex cu scopul creării unui copil comun, însă fără obligaţii unul faţă de celălalt! Sex, nouă luni de aşteptare, naşterea, şi Adam deja flirtează cu o brunetă şic, iar Jennifer cu un german vulgar. Dar cel mai important este că toţi sunt fericiţi!  p.s. La desert thriller-ul psihologic “A Dangerous Method” care trebuie vazut cind stare emoţională permite acest lux.

Distribuie articolul: