Valeriu Coadă visează de mic să devină un vlogger popular, care să îi inspire pe oameni la fapte bune. Creează filmulețe de la 9 ani. Nu se supără când i se spune că seamănă cu vloggerul Ilie Bivol, căci îl consideră foarte talentat. Nu puteam să nu vă spunem istoria lui Valeriu, căci e plină de pasiune. În timp ce unii tineri petrec ore în șir la distracții, Valeriu Coadă editează uneori ziulica întreagă filmulețe amuzante.

Valeriu Coadă a amenajat în odaia sa de acasă un mini studio. A încleiat pe un perete un tapet „urban” care îi servește drept decor.  Și-a pus becuri LED în față și în spate ca să aibă o imagine luminoasă pentru stand-up-urile amuzante în care el povestește despre viața tinerilor. Valeriu se filmează singurel cu un aparat foto, apoi montează filmulețele în care vorbește despre cum te poți distra și râde pe seama situațiilor la prima vedere penibile din viața noastră.

capture-20170314-162748

„În 2009, am văzut un alt vlog, WakeUp Moldova, prin care se promovau faptele bune, omenia și grija pentru mediul înconjurător. M-au inspirat și am decis să creez un video blog.”

Valeriu este un perfecționist. A distrus două vloguri create la început pe motiv că nu erau suficient de bune. Acum își regretă gestul. Ar da multe ca să se privească încă o dată dintr-o parte, 8 ani mai târziu. Astăzi el are 17 ani.

„Evoluezi și îți dai seama că ceea ce creai înainte nu mai este bun. Le-am șters, dar astăzi mi-aș dori să le văd încă o dată și nu le am nicăieri. Nu am nici măcar materialul brut. Mi se păreau penibile. Vroiam atunci doar să dispară.”

capture-20170314-162957

Deocamdată Valeriu face stand-up-uri și schițe amuzante, ca să atragă cât mai mulți urmăritori. Ulterior, își propune să realizeze multe filmulețe motivaționale.

„Urmăresc activitatea lui Jerome Jarre, fiindcă îi apreciez curajul și atitudinea pozitivă. Consider că Ilie Bivol este un exemplu pentru vloggerii din Republica Moldova și îi apreciez munca sistematică, perseverența, pasiunea pe care o transmite prin vlogurile sale. Prin intermediul video blog-ului doresc să redau emoții pozitive. În timp ce împart cu umor experiențele mele de viață cu cei care mă urmăresc folosind umor, ofer și o concluzie care le-ar putea fi utilă urmăritorilor  în viață. Îmi doresc să devin un vlogger care să influențeze pozitiv viețile oamenilor din Moldova. Mi-ar plăcea să ajut oamenii să-și dezvolte încrederea în sine și să fie mai deschiși. Cred că orice proiect de succes se datorează oamenilor care încurajează și motivează. Sunt foarte recunoscător prietenilor mei care mă susțin, participă la filmulețe, apropo râdem foarte mult în timpul filmărilor. În prezent am 558 de oameni abonați la canal, însă videoclipul cu cel mai mare impact de pe canalul meu are 55 667 de vizualizări, ceea ce este un record pentru mine.”

Povestea lui Valeriu inspiră. E atât de pasionat de ceea ce face, încât lucrează la un scenariu 5-6 ore, iar la post-producție câte 8-9 ore. La început filma cu o cameră veche pentru amatori. Își dorea însă calitate, așa că participa intens la campionatele de șah internaționale de la care se întorcea acasă cu bani. Din premii și-a luat aparatul foto, iar rezultatul filmărilor le puteți vedea pe canalul lui de YouTube „Wirror”. Vă propunem să urmăriți un videoclip, care pe mine m-a făcut să râd cu poftă. Vizionare plăcută!

 

Distribuie articolul: