Într-o dimineață răcoroasă sau nu prea, îÈ›i vine să te îndeletniceÈ™ti cu ceva care să-È›i producă plăcere È™i să te È›ină în formă toata ziua. Și dacă tot e vară, de ce să nu te delectezi cu niÈ™te fructe “născute” în Africa de Sud È™i în Afganistan? Vorbim despre pepenele verde È™i cel galben. DimineaÈ›a devine mai dulce datorită acestor fructe zemoase. Prepară un sorbet răcoros, aromat, care te va împrospăta È™i să îÈ›i va lăsa senzaÈ›ii plăcute pentru o zi întreagă, de îÈ›i va veni să-l iai È™i la pachet, dacă ai avea în geantă un mini-frigider :).
Rețetă
Prețul: 15 lei
Ingrediente pentru sorbet din pepene galben
- Miez pepene galben (700-800g)
- 6 linguri de zahăr
- vanilie sau zahăr vanilat
- 2 linguri de zeamă de lamâie
- 4 linguri apă
Ingrediente pentru sorbet din pepene verde
- Miez de pepene verde (700-800g)
- 6 linguri de zahăr
- vanilie sau zahar vanilat
- 2 linguri de zeamă de lamâie
- 4 linguri apa
Mod de preparare:
Taie pepenii, scoate miezul și taie-l cuburi, mărunt.
În cubuleÈ›ele tăiate adaugă zeama de lămâie. Acest conÈ›inut zdrobeÈ™te-l cu ajutorul unui mixer plonjor pâna ce miezul devine piure.
Amestecă zahărul È™i apa într-un vas, pe care îl pui la foc mic È™i fierbi siropul 3-4 minute. După care, îl iai de pe foc È™i lasă-l să se răcească puÈ›in. Încorporează siropul în piureul din pepeni. Amestecă bine.
Dacă foloseÈ™ti o maÈ™ină specială pentru îngheÈ›ată, toarnă amestecul în ea È™i acÈ›ionează conform instrucÈ›iunilor. Dacă nu ai maÈ™ină de îngheÈ›ată, pune amestecul într-un vas ce poate fi pus în congelator pentru cel puÈ›in 3 ore. Amestecă din 30 în 30 de minute ca sorbetul să se prindă fără ace. Scoate sorbetul din frigider cu 5-8 minute înainte de a-l consuma.

Poftă bună!
Pepenele verde și cel galben sunt de folos organismului, dar să nu uităm că poate aduce și daune celor cu diabet zaharat și cu boli gastro-intestinale.
Comentarii