Circa 20 de tineri din raionul Ialoveni participă în perioada 4-22 iulie la Școala de Vară în IT „DigiKidz”. Astfel, visul lui Veaceslav Crețu – un tânăr moldovean stabilit de ceva timp în Statele Unite ale Americii și al surorei sale Doina Crețu, a devenit realitate.

„Ne-au onorat cu prezența la deschiderea Școlii de Vară partenerii veritabili ai proiectului: Anatolie Dimitriu- Președinte r.Ialoveni, Chilaru Radu – viceprimar or.Ialoveni, Balan Vera – director LT Petre Ștefănucă, Iulia Tvigun – Organizația Internațională pentru Migratie Misiunea Republica Moldova, Sergiu Corlat – șef Centrul Tehnologii Informaționale Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul la Chișinău, Natalia Lupașco și Teodora Vascan – lectori superiori la Universitatea de Stat din Tiraspol”, menționează inițiatorii proectului.

digi 2

Tinerii participanți la Școala de Vară sunt entuziasmați și spun că le va fi de mare folos, deoarece vor să își continue cariera in IT. În plus, aceștia vor avea posibilitatea să mearga în excursii la companiile de profil din ţară.

Veaceslav Crețu, inițiatorul proiectului „DigiKidz”: „Nu trebuie să așteptăm multe de la guvernare, universitate sau familie”

Precizăm că Proiectul DigiKidz este realizat cu susținerea programului Diaspora Engagement Hub, implementat de către BRD și OIM Moldova. Cei 20 tineri din raionul Ialoveni au demonstrat competențele și ambitățile deja de la primul training! Școala de vară va fi organizată în perioada 4 – 22 iulie 2016, la Ialoveni.

Foto: DigiKidz

Video: TVR Moldova