Lumea bună de la Hollywood este adepta unui nou regim alimentar, denumit raw food diet (dieta cu mâncare nepreparată termic). Printre susţinătorii acestui tip de dietă se numără Demi Moore, Alicia Silverstone, Woody Harrelson, Robin Williams, Bryan Adams, Gwyneth Paltrow şi multe alte vedete.
Dacă ţii cu adevărat la sănătatea ta, poţi încerca să-ţi pregăteşti şi astfel de meniuri; sunt sănătoase şi bogate în vitamine. Dar o dietă bazată exclusiv pe mâncare crudă nu este tocmai recomandată.
Ce înseamnă “mâncare crudă”?

Mâncarea nepreparată termic este considerată sănătoasă datorită enzimelor pe care le conţine. Acestea ajută la digestie şi sunt distruse la temperaturi de peste 118 grade C. Totuşi, dacă doreşti să urmezi o asemenea dietă, este bine să fie vegetariană. Nu consuma ouă şi carne în forma crudă. De exemplu, bacteria E coli, care se poate găsi în carnea crudă, dacă este ingerată, poate fi mortală. Ea însă dispare când carnea este fiartă sau prăjită.
De ce crudă?

E simplu: prin fierbere, mâncarea pierde enzimele, 50% din proteine şi 70 – 90% din vitamine şi minerale. Mâncarea crudă este naturală, îşi păstrează enzimele şi toate vitaminele necesare. Aşadar, fă-ţi un obicei şi rezervă-ţi măcar o zi pe săptămână în care să consumi mâncarea în stare crudă.

Fie că-ţi pregăteşti reţetele recomandate de noi, fie că găseşti altele, sau, pur şi simplu, mănânci salate de legume şi fructe, important este să o faci. La sfârşitul zilei te vei simţi mai plină de energie, vei avea o digestie excelentă.
Gazpacho, supă spaniolă

Pune următoarele ingrediente într-un blender şi amestecă-le până devin o pastă fină:

două roşii decojite;
un castravete curăţat de coajă;
1/4 ceaşcă de ulei de măsline;
1/3 ceaşcă de suc de lămâie proaspăt;
o jumătate de linguriţă de sare;
un praf de piper;
un căţel de usturoi.

Toarnă pasta într-un bol şi adaugă următoarele: doua roşii tăiate cubuleţe mici, un castravete tăiat cubuleţe, un ardei roşu tăiat cubuleţe, 1/4 de ceapă roşie tăiată cubuleţe. La sfârşit se ornează cu pătrunjel tocat. Gazpacho este o mâncare tradiţională spaniolă. Vara se serveşte adăugând cuburi de gheaţă pisate în farfurie.

Sursa/foto: www.unica.ro

 

Distribuie articolul: