În timp ce o parte din starurile rusești susțin embargo-ul impus de Federația Rusă, pentru produsele din SUA și din alte țări ale lumii, există și vedete indignate de această decizie a autorităților rusești. Diana Gurțkaia este una dintre vedete. Artista îi solicită oficial lui Medvedev să revadă lista produselor interzise în Rusia.

Diana Gurțkaia a redactat o scrisoare oficială, pe care i-a adresat-o premierului rus, Dmitri Medvedev.

În scrisoare, artista îi solicită oficialului să revadă lista produselor alimentare înterzise spre importul în Federația Rusă. 

Conform heat.ru, Diana Giurțkaia susține că la elaborarea listei cu produsele interzise, nu s-a ținut cont de nevoile și dorința cetățenilor țării.

Potrivit ei, autoritățile au ignorat faptul că o bună parte din populația Rusiei suferă de boli cronice precum diabetul zaharat, care necesită un regim alimentar specializat. 

Diana a explicat indignarea sa în felul următor: 

„Unele produse interzise spre import nu se produc deloc în Rusia, ori cantitatea produselor care se fac la noi nu este suficientă pentru a acoperi nevoile populației. Acest lucru pune în gardă sănătatea cetățenilor ruși, o bună parte din care o constituie persoanele cu nevoi speciale.”

Vedeta rusă mai afirmă că în familia sa există persoane care suferă de diabet, iar Diana știe nu din auzite că nevoile alimentare ale acestora sunt foarte speciale.

„Autoritățile au uitat de acea categorie de ruși care nu are nevoie de cașcaval Roquefort sau de homari, ci produse speciale, lipsa cărora poate produce agravarea problemelor de sănătate”, mai menționează Diana.

Soțul artistei, avocat de profesie, își susține soția și declară: „E foarte ciudat de ce nu s-a interzis alcoolul, ci gemurile cu îndulcitori, atât de necesare bolnavilor.” 

Foto: heat.ru, www.pro-goroda.ru