Pentru ea, toamnă e frumoasă, iubirea pasională și muzica – o escapadă. E omul poveste, știe întotdeaună să îți spună o vorbă bună care să îți încălzească sufletul. Îți intră pe-o ureche și rămâne acolo. De 10 ani face radio, iar de un an are un „job” nou – e mamică. Diana Dereș e omul pe care nu ți-l poți închipui fără zâmbet și, deși îi zâmbește zilnic băiețelului ei, nu se poate despărți de kissomani. În fiecare week-end, ea ne prezintă top 100 cele mai difuzate piese la noi în țară, exclusiv la Kiss FM – AirPlay Top 100.

Ce înseamnă pentru tine radio?

O, radio este cam tot ce am făcut după facultate. Și de când am devenit DJ, mai exact de când am venit la Kiss FM, simt că radio este este jobul meu, activitatea preferată, locul unde mă simt bine, lucrul pe care îl fac cu placere, oaza mea de confort din punct de vedere profesional și emoțional.

Muzica… o escapadă, de ce?

Pentru că are puteri magice, dacă doar câteva note muzicale pot să te facă să plângi sau să ți se zbârlească părul. Când eram mică cântam la pian și atunci când tu dai viață notelor e și mai emoționant. Vreau tare mult un pian la care sa reîncep a canta.

Cum decizi ce le spui ascultătorilor tăi?

Pe loc se iau astfel de decizii, în funcție de starea de spirit, de piesa care cântă în acel moment pe radio, de vremea de afară, de ziua din calendar… Important e să fie mereu ceva pozitiv. Iar când sunt tête-à-tête cu microfonul e senzația aia că vrei să dăruiești un zâmbet, să descrețești fruntea cuiva, fiecare intervenție e plină de încărcătură emoțională, mă simt bine și încerc să transmit starea asta ascultatorilor mei.

Ce s-a schimbat în viața ta de când ai devenit mamică?

Am mai obținut un job… unul fascinant: obositor, responsabil, dar care mă face cu adevărat fericită! S-a schimbat faptul că am foarte puțin timp pentru mine, or cea mai mare parte din timp o dedic piciului meu. Dar nu sufăr din cauza asta. Am avut probabil până acum mult timp pentru mine și deseori l-am irosit aiurea. Am așa un fel de stare de fericire crescendo, pentru ca el crește, se schimbă zilnic și mă uimește de fiecare dată! Cred că mamele mă înțeleg cel mai bine!

Cum te menții în formă?

Știi, versul din poezia lui Adrian Paunescu: „Ce facem noi, femeile? Nimica,/ Decât curat și uneori copii.”. Alerg toată ziua de colo-colo, sunt implicată și în program la radio, deci nici de sport nu am nevoie. Dar probabil am și gene bune.

Ești o persoană romantică, cu ce este frumoasă toamna pentru tine?

E frumoasă pentru soarele ei mai blând, pentru că îmi amintește mereu de culesul poamei la care participam și eu la mama acasă și de 1 septembrie când reveneam la școala. E frumoasă pentru că te alungă în casă când afară plouă, la cald și senzația asta că acolo e frig, dar tu stai la cald îmi place la nebunie și ma inspiră la poezie.

Iubirea… ce e pentru tine iubirea?

Chiar daca iubirea e diferită, în funcție de cine este „obiectul” iubirii tale – bărbat, mamă, copil, prieten… iubirea este dăruire profundă, necondiționată, sinceră. Dacă e vorba de iubirea față de un bărbat, atunci iubirea mea este neapărat și pasională.

Revenind la timpurile în care tu erai copil, care e primul lucru care îți vine în minte?

Când eram copil, în fiecare primăvară pășteam boboceii. Îmi luam o carte și o pătură, culegeam câteva flori, îmi impleteam o coroniță și stăteam așa cufundată în frumusețea naturii și în misterul poveștilor până mi se făcea foame sau până realizam că am pierdut boboceii (râde). De obicei, erau ascultători și nu plecau departe. Asta e una dintre cele mai vii amitiri.

Unde visezi să ajungi, care este dorința ta cea mare, în plan personal, dar și profesional?

Nu am vise sau scopuri mărețe. Nu prea am călătorit până acum. Vreau să merg în mai multe locuri frumoase de pe planeta asta. Îmi doresc o căsuță, albă, nu înaltă cu o mică grădină.. Profesional, aș vrea mai tarziu să fiu profesoară, să fac un atelier de radio, pentru a împărți și cu alții parea asta minunată și nevăzută dar auzită, a lumii. Îmi doresc să fac un master in psihologie și mi-ar plăcea să joc într-o piesă de teatru.

P

Distribuie articolul: