Diana Ballerini este o femeie de afaceri pentru care familia a însemnat imboldul și armonia necesară pentru ca ea să se manifeste. A plecat dintr-o relație în care nu putea fi EA și a ales să țină la libertatea sa. Are acum o familie armonioasă, iar despre cum a decis să divoțeze și ce a ales, atunci, pentru copilul său, am aflat din interviul acordat în proiectul „Din nou EA”.

„Observ când cineva se uită cu ochi stranii la copilul și soțul meu, care nu sunt tată-fiu. În cazul nostru e perfect, unii chiar spun că ei seamănă mult.

Tentativa de divorț sau gândul a venit cu un an înainte să se întâmple de facto. În asemenea situații apar mereu sfăturitoti, părinți sau rude, care desigur „îți vor binele”. Te gândești la gura lumii, care poate deveni lesne o piedică. Eu am avut o educație mai severă și mă gândeam la tatăl meu, ce va spune.

Am zis că tac și fac, nu am mai avut gânduri de întoarcere. Am propus, fostul soț nu a fost de acord, astfel că am acționat singură. Au existat împiedicări, însă până la urmă am făcut așa cum am simțit eu.

Vezi și: Diana Guja vorbește în premieră despre divorț: „Mi-am dat seama că eram dependentă de cineva și nu realizam acest lucru” (Video)

E mai mare tragedie să stai într-o relație bolnavă, într-o relație în care nu ești tu, unde nu te simți bine, în care nu primești ceea ce dorești sau nu te poți manifesta cum vrei – pentru mine așa e mai dificil decât un divorț. Durează un minut să semnezi actul și gata!

Din fericire pentru mine a fost fără traume. Eram într-o relație plină de posesivitate, de gelozie, trebuia să dau dare de seamă pentru orice mișcare și gând. Acum sunt liberă ca pasărea în zor – lucru mult mai important. Încrederea și comunicarea contează cel mai mult într-o relație.

Nu am comunicat multe copilului, deoarece era foarte mic și nu înțelegea. Am insistat însă pe o legătură care să nu se rupă. Acum, că poate decide deja și singur, îl las să hotărască el când și cât de mult să se vadă cu tatăl lui biologic. Lui Marco nu-i spune tata, nu-l obligăm să facă asta – dacă va decide și el va vrea – vom fi ok oricum.

Mi-am spus că nu vreau ca copilul meu să crească într-o familie nefericită, cu o mamă care plânge, cu lipsuri… sentimentale, că material eram bine. Mi-am dat seama după recăsătorie că nu am dat greș, că anume această armonie mă liniștește.

Sunt foarte multe femei care stau într-o căsătorie din obligație, din “ce va spune mama”, din frica de cum se vor descurca singure cu copil/copii. Dacă nu-ți dorești din toată inima să fii tu, rămâi în “cușca” în care ești și nu te mai manifești. E și societatea de vină pentru aceste relații bolnave, nu există comunicare suficientă. Taceți și faceți, nu trâmbițați. Binele vostru numai voi îl decideți!

Nu ascultați de sfaturi, fiecare decide cum să își trăiască viața. Important e să fii împlinită, să faci totul din plăcere. Dacă cineva îți ia libertatea, acea relație nu mai are rost.”

Diana și Marco Ballerini, alături de copii / 12.2016