Frumoasa Marilyn Monroe, prin anii ’50, cânta o melodie care a făcut istorie: „Diamonds are a girl’s best friend”. Într-adevăr, ce femeie ar nega că diamantele sunt cele mai frumoase și mai bune prietene?! Și când te mai gândești că acestea ar putea fi încrustate într-o rochie. Designerul britanic, Debbie Wingham, a reușit să îndeplinească visul multor femei și a creat o rochie unicat, care s-a clasat în liga celor mai scumpe creații din lume. Rochia este decorată manual, încrustată cu peste 50 de diamante foarte rare, de culoarea negră a câte două carate. Rochia cântărește în jur de 13 kg, iar valoarea ei se estimează în jur de 5,7 milioane de dolari.

Creația de artă a fost prezentată la un show de modă din Kiev, Ucraina. Designerul a declarat pentru presa străină, că această rochie este „un imn dedicat femeilor frumoase, care iubesc viața”. Și că a avut nevoie de aproape șase luni pentru a termina ținuta. Debbie Wingham a mai adăugat, că această rochie nu este unica piesă vestimentară de lux adusă la această prezentare de modă și că a venit în Ucraina, ca să impresioneze lumea.
Dar, până la urmă, nu toți au apreciat efortul designerului.
Chiar dacă rochia poate fi considerată o adevărată bijuterie, creația designerului nu a rămas fără critici. În schimb, o mare parte din public a aplaudat și a apreciat adevărata valoare a piesei vestimentare. Așă că, în scurt timp, cu siguranță, vom vedea această rochie în colecția unei vedete, care o va purta mândră pe covorul roșu.

 

Distribuie articolul: