Cu toții ne dorim o piele catifelată și sănătoasă, dar din păcate, pentru că suntem diferiți nu prea avem parte de ea. Din fericire, revista noastră a găsit opt sfaturi extraordinare de urmat, indiferent de tipul pielii, care îți vor transforma tenul - în unul „de bebeluș”. Așadar, faceți cunoștință cu dezvăluirile unor dermatologi renumiți.

1. Dieta

Foto: huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

„În 2013, am pierdut aproape 30 de kilograme, cam de atunci am început să fac mici schimbări în viața mea, mai mult în direcția alimentației corecte. Am început a consuma în cantități mici: pâine, paste, zaharuri și alte alimente procesate pentru a primi doar necesarul de proteine, în rest m-am axat pe tot ce este „verde” și pe grăsimi sănătoase. Îmbunătățirea și energia tenului meu s-a simțit în doar câteva săptămâni. Verdețurile proaspete, cum ar fi rucola, broccoli și varza, au început să-mi oxigeneze organismul și pielea, spre deosebire de toate produsele cosmetice pe care le aplicam. Toate aceste alimente au oferit pielii mele un aspect mai sănătos și mi-au „îndepărtat” cearcănile și umflăturile de sub ochi.” – Dr. Harold Lancer, dermatolog și fondator al companiei Lancer Skincare.

2. Încearcă să ai parte de un somn bun

Foto: huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

„Mulți oameni nu-și dau seama ce rol important are un somn bun, mai ales cei care-și doresc să nu îmbătrânească. Somnul este important pentru pielea ta. Fiziologic, pielea are multe de făcut în timpul zilei, evident că și metabolismul își are partea sa „de muncă” la acest capitol, dar totuși, pielea este cea care ne protejează de radiațiile solare, protejează organismul de foarte mulți agenți patogeni și reglează temperatura corpului. Deci, odată ce am adormit, pielea știe ce are de făcut, doar în acest interval de timp, ea (pielea) acționează ca un regenerator al multor funcții din organism, inclusiv, are grijă de producția de colagen și elastină, doi factori responsabili de fermitatea, tonul și elasticitatea pielii.” – Dr. Ava Shamban, dermatolog și fondator al companiei Ava MD Skincare.

3. Încetează să-ți „deranjezi” acneea

Foto: fitbody.ro

Foto: fitbody.ro

„Spargerea coșurilor este un obicei foarte comun, care poate duce la cicatrici, roșeață, precum și la răspândirea bacteriilor (care poate crea infecții secundare). Deși este foarte tentant să vă apucați de „capul lor”, dar totuși, încercați să utilizați un tratament bun cu acid salicilic, care le vor veni de hac, înainte de a se inflama. Iar dacă nici așa nu trec, cred că ar fi cazul să vă vadă un estetician sau un dermatolog, (doar dacă se agravează). Nu uitați, singurele persoane care au voie să vă inspecteze pielea sunt experții în îngrijirea acesteia.” – Gina Mari, fondator al companiei Gina Mari Skincare.

4. Menține-ți tenul curat

Foto: huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

„Spălați-va fața de câteva ori pe zi. Sună destul de simplu, dar de prea multe ori oamenii sunt în grabă și nu au timp pentru pielea lor. Imaginați-vă o tigaie murdară de grăsime. Puneți-o așa nespălată lângă celelate vase. Nu-i așa că, dacă o lăsați așa nespălată toată grăsimea va aluneca în celelalte cratițe? Prin urmare, veți avea dublu sau chiar triplu de lucru. Exact așa e și cu tenul dvs. Acordați-i o atenție maximă, asta contează cel mai mult.” – Jennifer Kramer, fondator al companiei Corrective Skincare.

5. Acordă o atenție deosebită ochilor tăi

Foto: huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

„Oamenii au tendința de a pune doar o cantitate mică de cremă (de ochi) în zona ochilor, iar acest fapt chiar este în detrimentul lor. Zâmbește și privește-te în oglindă. Liniile fine încep de la ochi, dar se pot extinde până la linia părului. Aplică crema ta de ochi de la colțul interior de jos a ochiului și până la osul maxilarului, dar și până la linia părului. Gândește-te la o pereche de ochelari de soare, aplică crema pe toată zona care este acoperită de acei ochelari. E simplu, nu?” -Sonya Dakar, creator și fondator al Clinicii pentru îngrijirea pielii Sonya Dakar.

6. Gheață, gheață și din nou gheață

Foto: huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

„Un lucru uimitor (și gratuit) pe care îl poți face acasă pentru a-ți păstra pielea într-o formă de invidiat, este „înghețarea ei”. Există trei avantaje principale din această procedură: 1. Funcționează exact ca și pentru o fractură de sport, gheața pusă pe locul accidentat va reduce din roșeață și inflamație. 2. Gheața poate fi folosit ca un exfoliant natural. 3. Nu îți ia nici bani și nici timp – doar în cazul în care îți dorești o eficacitate mai mare, poți să adaugi și un pic de aloe vera înainte de a congela apa. Vei rămâne surprins de rezultatele acestui remediu ieftin și benefic.” – Jennifer Kramer.

7. Încercă un ulei de piele

Foto: huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

„Cel mai rapid mod de a da strălucire falsă tenului este de a utiliza un ulei bun. Acesta va hrăni în mod automat pielea și îi va da un luciu sănătos (nu gras sau uleios). Uleiul de piele nu astupă porii. De fapt, acesta chiar ajută la deschiderea lor. Aplicați de două ori pe zi un ulei facial pentru a „amortiza” pielea curată. Folosiți-l ca atare sau amestecați-l cu o cremă hidratantă, iar pielea dvs. va străluci ca un vârf de cuțit!” – Sonya Dakar.

8. Folosește-te de accesoriile de protecție

Foto: huffingtonpost.com

Foto: huffingtonpost.com

„În fiecare dimineață, aplicați ser antioxidant, apoi o cremă cu protecție solară din seria SPF (cel puțin 30) sau UV, acestea nu vor permite soarelui să vă deterioreze structura tenului. Purtați ochelari de soare și o pălărie cu boruri largi.” – Dr. Ava Shamban.

Distribuie articolul: