Întrucât unele dintre voi postiți, iar astăzi este dezlegare la pește, ne-am gândit să vă propunem o rețetă delicioasă de ton cu legume și verdeață. Vă veți înarma din nou cu vitamine, iar organismul va trece mai ușor și peste încă două săptămâni de Post.

Pentru salata hrănitoare, cu ton, veți avea nevoie de:

O cutie de ton conservat pe bază de apă sau ulei;

3-4 frunze mari de salată verde;

7-9 roșii cherry sau 2 roșii mari;

O cutie de porumb dulce, conservat;

O cutie mică de măsline negre, conservate;

Un pic de ulei de măsline;

Sare după gust;

Un bol adânc, pentru salată.

 

Mod de preparare:

Spălați bine salata verde și roșiile, apoi strângeți apa de pe ele cu un prosop;

Scurgeți lichidul din conserva de ton, apoi zdrobiți carnea cu o furculiță și puneți-o în bolul pentru salată;

Tăiați roșiile nu prea mărunt și adăugați-le în bol;

Amestecați roșiile cu carna de ton;

Feliați sau rupeți bucăți salata și adăugați-o în compoziție, evitând formațiunile mai rigide;

Scurgeți porumbul de lichidul din conservă și adăugați-l peste celelalte ingrediente;

Scurgeți măslinele și tăiați-le mărunt sau doar în jumătate, apoi adăugați-le peste restul ingredientelor;

Amestecați compoziția, adăugând puțin ulei de măsline și puțină sare.

Salata delicioasă este gata! Trebuie servită în stare proaspătă. Își va pierde gustul dacă va fi păstrată la frigider.

Sursă foto: enjoyyourcooking.com

Distribuie articolul: