Kilograme în plus, balonare, oboseală constantă, insomnie, toate pot fi remediate cu ajutorul unei detoxifieri. Mai ales acum, când sezonul rece aduce frigul şi depresia, o cură scurtă va ridica dispoziţia şi te va face să te simţi mult mai bine! Iată câţiva paşi care te vor ajuta:

  1. Legumele şi fructele sunt prietenele tale. Încearcă să consumi cinci porţii de fructe şi legume pe zi. Ele sunt o sursă importantă de vitamine şi minerale şi sunt bogate în fibre. Fibrele acţionează ca o mătură care curăţă organismul. În câteva zile te vei simţi energizată şi vei avea o senzaţie de voiciune şi uşurinţă.
  2. Consumă mai multe produse lactate. Iaurtul natural, brânza, laptele sunt perfecte pentru o cură de detoxifiere. Încearcă să adaugi în ele fructe, nuci sau pomuşoare proaspete pentru un plus de gust şi beneficii.
  3. Consumă cereale integrale. Cerealele integrale te ajută să fii suplă şi să te simţi bine. Treci la pâinea neagră, paste din făină integrală, fulgi de ovăs. Ele au un conţinut mai bogat de vitamine şi minerale şi ajută organismul să se cureţe mai repede.
  4. Treci la carnea de pui şi peşte. Încearcă să consumi de câteva ori pe săptămână carne bogată în proteine. Alege-o pe cea de pui sau peştele oceanic. Pentru un efect mai mare, renunţă la mezeluri. Ele conţin mulţi conservanţi, coloranţi, sare şi alte substanţe chimice pe care nu ai vrea să le ai în organism.
  5. Nu uita de lichide şi ceaiuri. Pentru a menţine nivelul optim de hidratare, bea cât mai multe lichide în timpul zilei. Aceasta ajută la curăţarea organismului, iar rezultatul îl vei vedea instant în îmbunătăţirea aspectului pielii. Bea ceai verde sau alb pentru conţinutul înalt de antioxidanţi şi ceai din plante sau fructe pentru numeroasele beneficii şi starea de relaxare pe care o dăruiesc.

Distribuie articolul: