După mesele copioase de sărbători, organismul fiecărui din noi are nevoie de o detoxificare. Eliminarea toxinelor ar trebui să înceapă cu intestinul gros şi să continue cu ficatul şi cu rinichii. În mod natural, organismul ar trebui să elimine aceste toxine prin intermediul colonului (intestinul gros), rinichilor, plămânilor şi al pielii. Însă, în perioada sărbătorilor, din cauza alimentației neechilibrate, aceste organe sunt suprasolicitate. Există o serie de semne care arată incapacitatea organismului de a elimina singur reziduurile. Printre ele se numără stările de balonare, constipaţia, digestia dificilă, problemele respiratorii şi cutanate. Prin urmare, detoxifierea organismului trebuie stimulată.

Detoxifierea colonului

Pentru a curăța colonul, alimentaţia trebuie să fie alcătuită îndeosebi din cereale, fructe şi legume, deoarece conţin fibre alimentare ce stimulează tranzitul intestinal.

 

 

Fibrele contribuie la detoxifierea ficatului
Detoxifierea ficatului completează procesul de eliminare a toxinelor din corp. „Toxinele din colon trec prin peretele intestinal şi ajung în sânge. Iar ficatul trebuie să cureţe acest sânge. Însă un exces de toxine în sânge nu face decât să sporească oboseala ficatului şi, astfel, acesta nu mai reuşeşte să facă faţă solicitărilor, scrie adevărul.ro..

Pentru detoxifierea ficatului, trebuie să consumați fibre alimentare, care se găsesc din belşug în fasole albă uscată, prune uscate, pâine integrală şi de secară, alune de pădure, grâu şi germeni de grâu, migdale, nuci, mazăre şi în stafide.

 

 

Detoxifierea rinichilor

Rinichii reprezintă a trei cale importantă de detoxifiere, deoarece, în 24 de ore, aceştia au capacitatea de a filtra circa 150 de litri de sânge, mai spune adevărul. Pentru curăţarea rinichilor se recomandă minimum doi litri de apă pe zi şi diuretice naturale, precum fructe, legume şi diferite plante (mătase de porumb, urzică, iarba neagră etc.).

 

În unele cazuri, detoxifierea se face doar la indicația medicului. Printre persoanele care trebuie să consulte medicul înainte de a începe o cură de detoxifiere, se numără: femeilor gravide, persoanelor cu maladii cronice (diabet zaharat, ulcer gastric, astm etc.) şi al celor cu boli oncologice şi infecţioase (hepatita, tuberculoza).

 

Distribuie articolul: