Vă mai amintiți de celebrele evenimente sportive organizate în fiecare localitate an de an, care marcau începutul unui nou sezon sportiv? Menținând tradiția și având drept scop resocializarea persoanelor private de libertate, angajaţii Serviciilor activitate educativă, psihologică şi asistenţă socială din cadrul penitenciarului de la Rusca au organizat recent competiţii sportive pentru cele mai active dintre deținute.

 

Astfel, la finele săptămînii trecute, pe terenul sportiv al Penitenciarului nr.7 – Rusca, a avut loc o competiție sportivă. La concurs au participat 16 deținute, care s-au întrecut la: alergare prin cerc, alergare cu transmiterea mingii peste cap, joc de dame și volei, scrie penitenciar.gov.md.

 Penitenciar Rusca

Deținutele au făcut și echipe pentru ca spiritul competiției să fie unul mai strâns. Echipa “Gloria” și echipa “Argentina” s-au duelat la volei și la jocurile atletice. Norocul a fost de partea “Gloriei”, care a învins echipa adversă și a primit în dar Cupa transmisibilă Ediția 2014.

 Penitenciar Rusca

Prin asemenea gen de activități, Serviciile sociale și educative ale Penitenciarului de femei, unicul din Moldova, cultivă în rândul deținutelor spiritul de echipă, dezvoltă precizia, ritmicitatea, simţul echilibrului, scot în evidenţă îndemânarea, spontaneitatea şi creativitatea participanţilor.

Sursa Foto

Distribuie articolul: