Nicio nuntă nu este identică, pentru că în fiecare țară există propriile tradiții care se păstrează deja de sute de ani. Mai jos, vei vedea câteva dintre cele mai impresionante ritualuri simbolice de nuntă, care pot fi descoperite în diferite colțuri ale lumii.

La nunțile organizate în China, culoarea roșie are o importanță fundamentală. Aceasta simbolizează dragostea, fericirea și relația înfloritoare. Roșul este utilizat peste tot, la nunțile din China: de la rochia miresei și până la invitațiile trimise viitorilor oaspeți.

foto: nicolechanphotography.com

foto: nicolechanphotography.com

În Germania, tradiția veche spune că mirii trebuie să taie o bucată de lemn cu ferestrăul chiar la nuntă. Așa, partenerii arată lumii că pot munci în echipă și că pot fi alături chiar și în cele mai dificile perioade ale vieții. Tradiția simbolică este actuală în Germania și  în prezent, extinzându-se chiar și în alte țări ale lumii.

foto: pixgood.com

foto: pixgood.com

La nunțile ortodoxe organizate în Grecia, mirele și mireasa sunt încoronați cu o panglică de culoare albă, denumită „Stefana”. Panglica simbolizează uniunea formată de Rege și Regină în casa lor comună.

foto: youtube.com

foto: youtube.com

Pentru că a adunat numeroase culturi,  SUA au devenit celebre prin tradițiile diverse de nuntă. Una dintre acestea presupune că mirii trebuie să sară peste o mătură în ziua nunții. Tradiția a fost moștenită încă din perioada robiei. Pentru că robii nu se puteau căsători legal, săritul peste mătură însemna faptul că mirii pot fi deja împreună.

foto: hitched-events.com

foto: hitched-events.com

Tot în SUA, există o tradiție moștenită încă dn Epoca Victoriană. Domnișoarele de onoare ale miresei trebuie să extragă, din tort, câte o panglică însoțită de un pandantiv. Unul dintre acestea o anunță pe tânăra necăsătorită că în curând, se va căsători!

foto: Jen Huang

foto: Jen Huang

În Japonia, mirii pregătesc pentru nuntă o Senbazuru – candelabrul din 1000 de cocori origami, care simbolizează fericirea și faptul că visul comun va deveni realitate. Tradiția de nuntă persistă și astăzi în Țara Soarelui Răsare. Cu câteva săptămâni înainte de nuntă, mirii confecționează cocorii din hârtie, iar procesul semnifică răbdare, ajutor, susținere, încredere.

foto: sherricassaradesigns.com

foto: sherricassaradesigns.com

În Mexic, nodul iubirii este simbolizat de o panglică albă sau un lanț decorat frumos, care se pune pe umerii mirilor, pentru a simboliza infinitul.

foto: blog.dolidiaries.com

foto: blog.dolidiaries.com

În Scoția, se consideră că mirii aduc fericirea conjugală în cuplu, dacă respectă tradiția spălatului picioarelor miresei!

foto: theadorablemess.blogspot.com

foto: theadorablemess.blogspot.com

În Slovacia, mireasa devine soție și gospodină dacă respectă tradiția de scoatere a voalului și îmbracă, în schimb, costumul tradițional, inclusiv o eșarfă care se pune pe cap.

foto: brit.co

foto: brit.co

La nunțile tradiționale din Sri Lanka, unchiul miresei leagă degetele mici ale mirilor cu o ață albă sau aurie. „Ashtaka” – așa se numește persoana care organizează ritualul și binecuvântează uniunea formată de cei doi miri, stropindu-le degetele cu apă.

foto: partner.lk

foto: partner.lk

Sursa: Brit.co

Distribuie articolul: