Experiențele mamă-fiică sau prietenă-prietenă sunt de neuitat și marchează o legătură strânsă între cele două. În acest sens, vacanța este un moment oportun pentru a întări o relație, a petrece timpul împreună și a descoperi noi căi de apropiere și comunicare. Alege ca următoarea destinație să fie cucerită alături de femeia cea mai apropiată din viața ta. Oferă pentru tine și fiica ta, prietena cea mai bună, nașa, fina sau cumătra un concediu cu peisaje și activități prezentate dintr-o perspectivă feminină. Noi îți oferim 5 destinații care sunt special concepute pentru femeile care călătoresc singure, dar și pentru cele însoțite de alte femei (prietene, rude, etc).

Pe urmele chinezoaicelor, din antichitate până astăzi
O excursie în China implică experiențe unice precum: un tur cu o cercetătoare de artă arhaică chinezească; o vizită la Han Yangling, un sit al femeilor soldați care serveau Imperiul; o întâlnire cu o familie de țărani în timpul unei croaziere pe râul Yanhzi, povestind despre viața femeilor în comunitățile fermiere; un tur arhitectural al Shanghai-ului în compania unei femei care este istoric și arhitect; un prânz cu un grup de femei de afaceri din Shanghai, etc. Sunt foarte multe de văzut pe lângă Marele Zid Chinezesc, lucruri mult mai utile în dezvoltarea orizontului tău cultural și cognitiv.

Rafinamentul femeii moderne: Franța
Ce spui despre o vacanță care îți stârnește simțurile, combinând ciocolata, vinul, parfumul și bucătăria franceză? Dacă nu ai ajuns încă pe Coasta de Azur și îți dorești o experiență feminină, ai ocazia să beneficiezi de o mâncare savuroasă, să iei parte la workshop-uri despre vin, să guști puțină ciocolată franțuzească și nu în ultimul rând, să te învălui într-un parfum potrivit cu personalitatea ta. Poți rezerva un pachet ce include activități special concepute pentru tine: o întâlnire cu un grup de femei, care lucrează în industria producției de vin din regiunea Medoc sau o lecție de gătit în Bordeaux sau o vizită la Parfumeria Berdouse din Toulouse, care a lansat parfumul Violettes de Toulouse. Tentant, nu?

Modernism și istorie europeană feminină
Dacă te tentează Europa, atunci alege două metropole europene, care au să-ți ofere hrană pentru trup și pentru spirit: Praga și Budapesta. O astfel de vacanță dă posibilitatea turistelor să participe la un curs de gătit la un restaurant cu specific zonal. Doamnele pot să se relaxeze într-un spa din Budapesta sau să servească ceai și prăjituri și să facă o plimbare cu trăsură prin Praga. Se organizează croaziere pe Dunăre, tururi de oraș în Bratislava cu un ghid local, se vizitează Muzeul Mucha din Praga, Castelul Lobkovicz și galeriile sale. Câte femei celebre au păşit pe acolo…

Romantism feminin venețian
Unul dintre cele mai romantice orașe ale lumii se află și el în itinerarul vacanțelor pentru femei. Un pachet include turul Veneției cu Palatul Dogilor, excursie cu vaporașul la Murano, Torcello și Burano, tur în Modena, shopping la Milano, excursie pe Lacul Como și vizită la Villa Carlotta&Bellagio. Turistele asistă la un concert privat și o recepție în Parma, unde au ocazia să degusteze specialitățile locale. Luând vaporașul din Bellagio, ajungi la frumoasele grădini ale Villei Carlotta, cunoscută și sub numele de Bella Signora del Lago (Frumoasa Doamnă a Lacului). Nu vrei să te simți și tu la fel?

Îmbolnăvește-te de shopping la el acasă
Dubai Mall, parte a complexului de 20 de miliarde de dolari Burj Khalifa, este cea mai vizitată destinație de shopping din lume. Are o reputație atât de bună, încât cei de la Apple se gândesc să deschidă aici primul magazin din Orientul Mijlociu. Dubai Mall a fost deschis în 2008, are peste 600 de magazine, un cinematograf uriaș cu 22 de ecrane, o replică a străzii Regent din Londra și un patinoar de mărimea unui olimpic. Mai mult de 54 de milioane de oameni au trecut pe acolo în 2011. Emiratele Arabe Unite au anunțat în toamna lui 2012 că vor să construiască la Dubai un altul, cel mai mare Mall din lume care se va întinde pe o suprafață de 5 kilometri. Mohammed Bin Rashid City va avea o suprafaţă totală de 5,1 kilometri pătraţi şi va cuprinde cel mai mare complex de galerii de artă din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Aşa-numitul “Mall of the World” va deservi în fiecare an 80 de milioane de clienţi. Până decizi dacă aceasta e alegerea ta, poate va fi deja dat în exploatare?

Surse de selecţie:turism.acasa.ro, unimedia.md, incont.ro
Colaje: PentruEa

Distribuie articolul: