Am ajuns să trăim într-o lume în care cu greu mai găsești un om care să nu fi utilizat vreodată telefonul mobil. Mai mult, odată cu apariția smartphone-urilor și a fenomenului „selfie”, utilizatori de telefoane mobile ridică mai rar ochii spre lume. Zilele trecute, pe YouTube a fost încărcat un desen animat care a șocat mulți internauți. Se referă la noi, cei care ne trăim viața cu ochii plecați spre ecrane!

China are deja de foarte mulți ani cel mai mare umăr de utilizatori de telefoane mobile din lume. Numărul acestora a întrecut miliardul încă în 2012. Pe lângă funcția utilitară, însă, telefoanele mobile au devenit adevărți „iritanți” sociali, care au transformat lumea (nu doar pe chinezi) în generația care stă cu capul în jos și cu nasul în smartophone.

Deși se emit în fiecare an rapoarte cu privire la mass-media, în care se dovedește că dependența oamenilor de telefoanele mobile este o boală, a fost nevoie de o soluție venită din societate.

Filmul în desen animat despre care vă vorbim acum a fost desemnat drept câștigător la Central Art Academy. Denumit „Trăind viața cu capul în jos”, acest film realizat de artistul chinez Xie Chenglin arată realitatea crudă a oamenilor dependenți de smartphone-uri, care distrug lumea din jurul lor fără ca să-ți ridice capul. Filmul ar putea părea surprinzător pentru unii și violent sau cu tentă sexuală pentru alții.

Cert este că evocă realitatea în care trăim.

Distribuie articolul: