O piele seducătoare şi plăcută la atingere este visul fiecărei femei. Din păcate, unele probleme sunt greu de evitat. Deşi nu implică un risc medical deosebit, vergeturile sunt coşmarul multor femei. Sunt cumva şi coşmarul tău?

Atunci când pielea îşi pierde din elasticitate apar vergeturile. Iniţial ele arată ca nişte mici leziuni liniare cu aspect  roz-albăstrui. După un timp, culoarea lor se estompează până devine albă. 

Cauzele apariţiei vergeturilor pot fi diverse:

 – Fluctuaţiile drastice de greutate;

 – Sarcina şi alăptarea;

 – Schimbarile hormonale (în adolescenţă, spre exemplu);

 – Modificări endocrine;

 – Predispoziţia genetică.

Atât doctorii, cât şi cosmeticienii au o părere unanimă – în cazul în care vergeturile au apărut deja, este foarte dificil să scapi de ele, mai ales dacă de la  momentul apariţiei lor au trecut mai mult de şase luni. Totuși, se poate ajunge la un compromis cu ele, dacă urmezi unele sfaturi și reguli de alimentație: 

Alimentele care ne ajută:

Consumaţi cât mai multe alimente care îmbunătăţesc starea pielii: peşte, uleiuri vegetale, nuci, verdeţuri, legume şi fructe (în special caise şi pere). Şi, desigur – cât mai multă apă. 

Uleiurile – arma secretă a pielii mătăsoase

Unul dintre prietenii fideli ai femeilor este uleiul de măsline. Sophia Loren a destăinuit secretul său – baia cu ulei de măsline. Masează regulat zonele problematice cu acest elixir şi aşteaptă efectul miraculos!

Foarte bune în  acest scop sunt  uleiul de migdale şi cel de germeni de grâu. Efectul poate fi sporit dacă se adaugă soluţie uleioasă de vitamina E şi uleiuri aromatice precum cele de lemn de trandafir, lamâie sau portocală.

împachetările cu efect „magic”

în cazul în care vergeturile au apărut, se preferă masajul cu ulei şi compresele calde. După un masaj uşor zonele problematice vor fi înfăşurate în folie de plastic şi învelite într-o pătură călduroasă.  Eficiente vor fi împachetărie cu noroi, gel sau alge marine şi utilizarea unor creme speciale cu elastina, colagen, lanolină, unt de cacao şi alte ingrediente care ajută la refacerea colagenului pielii. 

Distribuie articolul: