Producătorul emisiunii „Lumina”, Andrei Bolocan, a trollit aseară politicieni, a povestit despre familia sa, a fost în rolul reporterului Agapiu Piupiu și al lui Fedot Bernștein și a provocat râsete cu lacrimi la spectacolul său de comedie „Deja e mai bine”. Sala teatrului „Eugene Ionesco” a devenit neîncăpătoare pentru oamenii care au venit să asculte spectacolul de stand-up comedy. Unii au luat cu ei pancarte improvizate cu mesaje pentru Bolocan, dar și buchete de floarea soarelui pentru artist.

Seara a început cu câteva piese interpretate live de formația „Six Roads” care nu doar a încântat publicul cu melodiile lor, ci și a glumit cu cei din sală.

Andrei Bolocan și-a început spectacolul cu un video în care apare intervievând oamenii din parc despre „reușitele guvernării”, în „pielea” unui pseudoreporter, Agapiu Piupiu.

Iată câteva glume din „arsenalul” producătorului emisiunii „Lumina”.

Cum s-au cunoscut Andrei Bolocan și Nata Albot:

*Cred că e momentul oportun să vă spun cum ne-am cunoscut cu Nata. Niciodată nu am putut să fac asta, acum e timpul. Noi cu Nata ne-am cunoscut anul trecut la festivalul de sâmburi din Bratislava. Nata e o persoană foarte inteligentă, simțită, ea știe să deosebească topinamburul de păstârnac. Ea nu se teme să recunoască în public că-i place ceaiul de ghimbir. Cel mai mult îmi place că ea a acceptat să facă festivalul agricultorilor coafori „Scoarța creață”.

Despre știrile false

*Republica Moldova, toamna trecută, s-a plasat pe hartă cu „instrumente moderne de luptă politică”. Mă refer aici la știrile false, propagandă. Ați văzut fenomenul ăsta? Apare informația, scrie negru pe alb și lumea crede. „O babă cu trei țâțe zboară pe cer! Dacă tu nu votezi cu bloggerul…”. Așa ceva, de exemplu. Pe site-uri acela pe care a apărut știrea cu 30.000 de sirieni, eu am mai descoperit o știre: „Este oare Nata Albot și Andrei Bolocan cuplul perfect?”. (…) Următoarea frază genială: „Nu pot fi comparați însă cu Alla Pugaciova și Maksim Galkin, pentru că…” – și pentru asta merită un Pulitzer drept în strada Cantemir – „…pentru că nu are Andrei anii”.

Despre fiica Magdalena

*Magdalena a început a face primii pași. Eu m-am gândit „O, ce simbolic, eu fac primul stand-up la Chișinău și Magdalena – primii pași”. Nifiga! Ea pur și simplu vrea cât mai repede să învețe să meargă, apoi să fugă de un tată care în loc să o hrănească sau să o șteargă la fund se apucă să-l trollească pe Serioja Sîrbu.

Despre prima dată

*În experiența mea, tot ce a fost prima oară nu a fost tocmai bun, tocmai de lăudat. Cine iată acum cu mâna sus, o să spună „La mine prima dată a fost tare reușită!”?. Băieții și-au plecat capurile mai jos. Primul sărut, prima noapte de amor, primul pe lista electorală… sunt chestii supraapreciate.

Despre mama

*Pe mama, chemând-o la spectacol, eu am atins o performanță majoră. Dacă acum se sting luminile în sală, stop spectacol, mâine dimineață mă sună mama să-mi spună „Andrieșu, așa de bine îți șade în cămeșuica aceea albastră! Așa de bravo ești, asta tu singur ai inventat? Mai mănâncă câte ceva, picioarele – subțiri ca la cocostârc, gâtul – subțire ca ața”.

*Mama mă numea beghemot pentru că nu mergeam la ore. Cine mă numea Șlioma Nebunul? De unde ai luat asta – Șlioma Nebunul? Voi vreți să crească un om sănătos care o fost numit așa?

*Eu mă uitam la mine, cum se schimbă un băiat: s-a schimbat vocea, parcă-s Vitalie Dani, păr pubian, dar mama îmi spune „Fata mamei”. Dacă o să afle despre asta gazeta „Gomosoțialistul” o să scrie „Andrei Bolocan a trăit toată viața în minciună”.

Despre semnificația numelui

*Anchetele școlare și întrebarea despre semnificația numelui i-au făcut pe toți să meargă la bibliotecă și să caute ce înseamnă numele lor. Eu am căutat semnificația prenumelui meu – Andrei. Vai, ce bucurie a năpădit peste mine că în timp ce mi se spunea „fata mamei”, Andrei însemna „bărbat”, „bărbătesc”. Și atunci m-am întrebat ce înseamnă Bolocan… Eu am deschis dicționarul explicativ și în drept  cu „bolocan” scria „tont, necioplit, om prost”. Zic batea, tu, în afară de jigăraie, mi-ai lăsat un nume de familie care mă însoțește toată viața.

Despre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc

*Igor Dodon a rămas dator electoratului. Oare lui îi este rău că el a rămas dator? Plus, Dodon e dator și la o bancă. Ați auzit? Casă, 140 de metri pătrați… Bineînțeles, îl mai ajută părinții, dar eu nu cred că el se simte rău.

* Sunt niște prețuri pe care trebuie să le plătim pentru toată democrația și înflorirea. Contrar tradiției milenare, moldovenii nu mai au voie să se joace cu puța în nisip. Dacă vă amintiți, după atentatul asupra vieții preasfințitului milostivului nostru Vlad Plahotniuc, după ce 14 oameni cu granatomeoate nu au putut să-l omoare, desenatul cu puța în nisip cade sub incidența codului penal. Mai devreme, Igor Dodon ne-a rugat să nu ne jucăm cu stafilococul. Eu aș opta pentru băutul ceaiului ca tradiție națională.

*Plahotniuc vine și citește de pe foaie și spune „Vă urez o săptămână” și gata, s-o dus, asta e toată conferința de presă. „Eu sunt mai aproape de popor, dar pe primul loc îs bodyguarzii”.

Despre primarii arestați

*Cel puțin unul, stăpânul nostru, tăticul nostru, Ilancik, este liber. În sfârșit Ilan Shor a ieșit la lucru, dar cu dureri de inimă. Dar ceilalți? Renato e urmărit, Chirtoacă e arestat. Chirtoacă e arestat pentru o chestie ciudată pentru mine: depășirea atribuțiilor de serviciu. Noi când am crescut mici ni se spunea că dacă  facem tema pe acasă corect, primim 10. Dacă facem corect și suplimentar – 10 cu plus. Chirtoacă o făcut mai mult decât i s-a cerut, de ce să-l închizi pe om?

Vedeți aici piesa „Beu ceai” interpretată de Andrei Bolocan.