Nu toate femeile vor să fie frumoase în oglinda obişnuită*… sau nu toate femeile frumoase au oglinzi obişnuite*. Este un gând expus sincer, sunt de părerea că nu toate femeile doresc să fie frumoase, nu toate doresc să-şi “existe” frumuseţea într-o maniera absolut obligatorie. Cele care se vor frumoase au necesităţi deja programate firesc. Aspectul lor vine dintr-un labirint numit timp şi feedback. Makeup, manichiură, coafor, masaj, toate astea fac parte din necesităţile zilnice. Dragoste, grijă nemăsurată, înţelegere cosmică, seri memorabile – sunt alte necesităţi, mult mai profunde, dar care doresc alături femei cu toate necesităţile bifate din prima rubrică.
Când vorbeam despre faptul că există femei care nu se văd frumoase în oglinda obişnuită, mă refeream la cele care se cred afirmate deja şi nu se văd printre femeile care duc viaţa pe umerii proprii cu atâta dragoste de familie şi… familie. Pentru aceste femei cu umeri rezistenţi, frumuseţea se reflectă în chipul celor dragi, dar nicidecum în culoarea rujului sau în ţinute… Ele există din fericirea rostită înainte de somnul dulce al piticilor adorabili făuriţi din dragoste. Ele se văd frumoase în haine curate, nu în alea din colecţii noi, se simt frumoase alături de El, se aud frumoase alături de admiraţia rudelor, fiindcă… femeia frumoasă este cea care iubeşte, asemenea unui gând care nu poate fi reformulat, fiindcă a fost deja expus, la fel şi ea îl iubeşte şi nu-şi imaginează alte vieţi petrecăreţe cu multe feţe masculine. Ea demult a decis cu cine vrea să potrivească oglinda din coridor. Cine să fie cel care va fixa oglinda pe perete şi cine va fi cel care îi va însufleţi chipul trist reflectat uneori în acea oglindă de la atâtea labirinturi de griji prin care trece.
Ador aceste femei şi le admir cu toată puterea pe care o am când mă gândesc cât de greu le este să le reuşească pe toate!
Fiţi frumoase în fericirea în care trăiţi şi nu căutaţi oglinzi cu rame complicate, fiindcă nu toate se potrivesc cu fericirea care vă este predestinată. Prea multe elemente complicate aduc dezordine şi vorbesc despre o lipsă de stil. Alegeţi oglinzi cu rame simple şi fericire accesibilă care va reflecta doar stări absolut omeneşti, fără aluzii la o viaţă din poveşti care nu există, fiindcă viaţa e vie, viaţa nu poate fi vazută doar în culorile lui Matei, fiindcă nu este voie… cât de mult nu ne-am dori acest lucru. Există şi nuanţe care vin şi… pleacă, dacă noi insistăm, de alfel am fi trişti prea des.
Am atâtea gânduri încât nu reuşesc să le las pe hârtie A4. Iertaţi-mi dezordinea care ascunde esenţialul întors absolut diferit de felul cum obişnuiam să scriu înainte. Am prea multe gânduri în mine… şi nu le pot stăpâni.
Oglinda obişnuită*- alături de un bărbat obişnuit
Bărbat obişnuit*- a se înţelege cum doriţi

Distribuie articolul: