E o adevărată inspirație pentru mămicile mereu active, un model pentru tinerii antreprenori și o motivație pentru cei ce nu au curajul să inițieze o afacere. Tatiana Vornicescu e cea care le reușește pe toate, iar ambiția și încrederea în sine o determină să se remarce din multitudine.

Tatiana, de mai bine de un an ți-ai lansat propriul brand. Cum e să ai o afacere în Republica Moldova?

În Moldova e dificil să manevrezi o afacere, dar nu și imposibil. În condițiile în care piața e mică, iar concurența mare, mă strădui permanent să fiu la nivel.

Cine au fost cei ce te-au încurajat pe această cale? Ce sfaturi îți dădeau?

Cei apropiați mi-au fost întotdeauna alături și m-au încurajat, indiferent de circumstanțe. Am foarte multe idei, însă părinții și soțul mă mai domolesc în acest sens, în caz contrar nu aș avea timp pentru mine. De regulă primesc numeroase sfaturi din partea celor apropiați, însă, până la urmă, procedez în final așa cum consider că e mai bine. Eu nu fac decât să îi asigur că va ieși ceva frumos din orice inițiativă pe care tind să o realizez.

Cum te-au ajutat studiile în Business și Administrare în gestionarea afacerii?

Sincer? Practica bate gramatica, prin asta se subînțelege tot, unde mai pui că am avut exemple bune de urmat.

Cine sau ce te-a determinat să îți lansezi propria marcă vestimentară?

Denumirea magazinului mi-a venit într-o noapte, când mă gândeam la bebița din burtă, de aici a și pornit totul. Dacă la început produceam hainele, acum, în mare parte le importăm.

Cum reușești să faci față provocării de a fi femeie de afaceri, mamă a doi copilași și o soție iubitoare?

Numai eu știu cum e să nu dormi nopțile și toată ziua să fii în picioare, să muncești, o mulțime de evenimente și activități care mă solicită, ședințe foto, filmări, nunți. Nimic nu e imposibil, doar e necesar să fii organizat. Atunci când pierd ritmul zilnic, simt că ceva nu merge bine. Pe lângă toate acestea, am un soț înțelegător, care mă susține și mă ajută să îmi materializez ideile. Când intru seara în casă, toate problemele mele dispar odată ce îmi văd copilașii zâmbind, asta e cea mai mare fericire pentru o mamă.

Ce calități crezi că te-au ajutat să te realizezi pe plan profesional?

Ambiția, perseverența, dârzenia și încrederea în propriile puteri. Mereu îmi propun ca gândurile mele să devină realitate. În acest fel, singură mă testez, oare le voi reuși?, oare voi putea? și uite că așa le dau gândurilor viață.

E dificil să te menții în condiții de concurență pe piață?

Fiecare antreprenor, odată ce și-a lansat afacerea își stabilește un anumit public țintă, așa că, dacă ai o bună strategie de marketing, atunci nu ai de ce să îți faci griji. În curând voi veni cu ceva incendiar pe piața noastră, dar deocamdată nu vreau și nu pot să vorbesc despre asta. Mai întâi să realizez, și după vom vorbi!

Te-ai gândit să îți extinzi afacerea?

Afacerea, cu siguranță, o voi extinde, însă în alt format, până la urmă,  rețelele de magazine sunt  o sumedenie la noi și cred că cel mai ușor e să deschizi o rețea. Însă, pe lângă magazin mai am și o agenție de organizare a evenimentelor, care mă solicită foarte mult. Mă strădui să vin cu ceva nou în curând.

Punctualitatea… reprezintă atitudinea persoanei față de mine, cu mici excepții. Nu suport când cineva întârzie la serviciu, nici măcar 5 minute. Angajații mei o pot confirma.

Niciodată nu aș… pune într-o situație penibilă pe cineva.

Familia… e tot pentru mine, e aerul cu care respir. Dacă acasă totul e bine și toți sunt sănătoși, atunci toate lucrurile se rezolvă de la sine.

Trecutul… a fost o perioadă frumoasă în viața mea, însă prezentul e spațiul în care trăiesc.

Autor: Daniela Pascari, stagiară