Încă puțin și începe perioada balurilor de absolvire, iar domnișoarele se află deja în forfota pregătirilor. Știm că fiecare vrea să arate impecabil, însă este foarte important să se cunoști care sunt tendințele din acest sezon. Designerul Liudmila Storojuc ne-a dat cele mai esențiale sfaturi în ceea ce privește criteriile de alegere a unei rochii, pe care ar trebui să le știi dacă în acest an ești absolventă.

Balul de absolvire este un eveniment important și e cert ca fiecare tânără care finalizează școala sau universitatea să vrea să strălucească la petrecerea. Și aici, cel mai important este să nu exagerezi cu ținuta. Cea mai importantă armă a ta este tinerețea, așa că vei arăta perfect chiar și în cea mai simplă rochie.

322HV3g6y58

Renunță la rochiile pompoase și excentrice, precum și la corsete, paiete și tot felul de decorațiuni.  Este foarte important să nu exagerezi cu decolteul, tăieturile și țesăturile transparente. Recomand tuturor absolvetelor să aleagă o ținută modestă, inspirată din anii ’70.

NFhfbV3lKg4

exfCxIKWbiI

lr3P1U_8q5k

Fetele înalte vor arăta perfect într-o rochie vaporoasă, lungă până la pământ, din mătase subțire sau din șifon.

658sp6dziVg

Fetele mai mici de statură, ar trebui să atragă atenția asupra rochiilor de formă trapezoidală.

6540-rochie-casual-de-culoare-albastra-cu-forma-trapezo

Celor care au forme voluptoase, le recomand să atragă atenția cum aleg să-și accentueze partea preferată a corpului. Fie că își scot în evidență sânii, talia sau picioarele, este foarte important să știe să-și camufleze zonele problematice ale corpului.  Alegeți rochiile în nuanțe pastelate sau culori aprinse, însă nu foarte accentuate.

CqJ5x0zDgtY

Ține-ți cont, de asemenea, de culoarea părului și a tenului: cele care sunt prea palide nu ar trebui să aleagă rochi din gama de culori reci, iar tinerele care au o piele mai întunecată trebuie să fie atente la culorile aprinse.

fmUvIYnMuys

mhET2wmMKIA

Dacă e să vorbim despre tendințele culorilor la rochii, atunci actuale sunt nuanțele de vin, verde smarald, nuanțe întunecate de albastru și bej pal.

u6GD3IfpEW8
De asemenea sunt actuale look-urile „all white” sau „all black”.

onCrBVgZp0M

WAXOsbzgtnA

La capitolul stofe, în acest sezon au devenit actuale cele mate sau cu o țesătură obținută din jacard. Înlocuiește atlazul cu satinul. Dacă satinul nu strălucește de ajuns, pune accentul pe un colier opulent sau cerecei.

EqqyJitQGsw

Rochiile pentru balul de absobire ar trebui să fie alese cu multă îndrăzneală. În trend sunt rochiile decoltate, în formă de triunghi sau cu umerii dezgoliți. Dacă nu dorești să arăți lumii umerii sau decolteul, pune accent pe picioare. Alege rochiile cu tăieturi la picior.

PVQMTJGFK8Y

OZJgSq7xwKE
yCIxjos2uic

Foto:Vk.com