Designerul Karl Lagerfeld a fost dat în judecată de o asociaţie care luptă pentru drepturile femeilor „cu forme”. Acestea sunt nemulţumite de desele comentarii răutăcioase pe care designerul le face la adresa modelelor care nu au talia zero.

Asociația „Pretty, Curvy, Sexy and Fine With It” (Drăguţe, cu forme, sexy și mândre de asta) i-a intentat proces lui Karl Legerfeld, pe motiv că afirmaţiile designerului sunt defăimătoare.

„Directorul de creaţie de la Chanel face prea des comentarii defăimatoare şi discriminatorii. Ne-am săturat. Multe fete tinere devin nesigure când aud comentarii teribile la adresa lor. Astăzi el e cel care ne insultă, mâine cine va urma?”, a declarat Betty Aubriere, lidera asociaţiei femeilor cu forme

Lagerfeld a fost adesea criticat pentru comentariile facute la adresa femeilor supraponderale. Cele mai recente remarci le-a facut chiar in cartea The World According to Karl, unde a afirmat, negru pe alb, că „nimeni nu vrea să vadă femei cu forme pe catwalk”.

Tot acolo, Lagerfeld afirmă că femeile grase care stau în faţa televizorului cu pachetele de chipsuri sunt cele care spun că modelele slabe sunt hidoase.

Designerul a stârnit valuri şi după ce a afirmat că artista Adele este „un pic cam grasă”. Atunci a fost nevoit să-şi ceară scuze, sub presiunea opiniei publice.

Distribuie articolul: