Evgheni Hudorojcov este un visător, care, la 23 de ani, a reușit să cucerească împătimitele de modă și să deschidă un showroom chiar în inima Chișinăului. Tânărul creator este gata pentru orice provocare: el vrea să creeze frumosul și să facă viața tuturor mai frumoasă! Adoră bucataria italiană: Pizza Margarita și Pasta a la Carbonara sunt printre favorite, este un gurmand care nu se eschivează să-și gatească și singur. Evgheni spune că nu există somn fără vise, iar țelul său cel mare este să-și realizeze visele sale și pe cele ale apropiaților. La 13 ani știam deja care va fi denumirea brandului meu. De mic copil știam că voi fi designer și am ajuns să-mi realizez visul deoarece îmi place acest lucru și ador frumusețea. Totul s-a întâmplat, în primul rând, grație mamei mele, Natalia, ea mi-a deschis lumea și mi-a arătat calea spre frumos. Încă de mic analizam felul în care se creează piesa vestimentară, modul în care mama o ajusta până la perfecțiune.

Acum, nu suntem doar mamă-fiu, ci și colegi de lucru și cei mai buni prieteni, de cinci ani deja lucrăm împreună. Mama e și cel mai important suporter al meu, ei îi datorez absolut tot. Ea a crezut în mine și în ideile mele, ea mi-a potrivit creionul să nu alunece greșit. Pentru asta îi mulțumesc enorm! Cred că e și meritul tuturor prietenilor și celor apropiați, oameni care mi-au insuflat putere atunci când lăsam mâinile în jos și ziceam că până aici a fost. Grație lor ne mișcăm, creăm, aude lumea de noi și ne admiră creațiile.

Investitorul meu principal este munca. Showroom-ul a fost un mare vis pe care îl aveam de multă vreme. Cred că este un pas foarte important în cariera unui creator de modă. Iată că am făcut-o și pe asta și sunt foarte mândru că am un loc minunat unde îmi pot întâmpina clienții. Nu am avut pe nimeni în spate, investitorul meu principal este Munca. Am început să fac schițe mai mult imitând-o pe mama, ca să-mi dau seama mai apoi că ceea ce desenam eu era cu totul altceva, era în stilul meu.

 

Mama a fost prima persoană care a îmbrăcat o ținută concepută de mine. Ea e foarte mândră de acest lucru și accentuează mereu că nu este ceva creat de ea, ci de fiul ei. Prima colecție pe care am realizat-o o pastrez pentru Muzeul EHO by Evgheni Hudorojcov (râde), care va fi deschis cam la 25 ani de activitate la scară mondială, probabil undeva prin Londra sau New York. Nu îmi pun limite niciodată, eu admit că pot ajunge să plăsmuiesc orice tip de haină, vorba ceea „Never say never”. Pentru munca zilnică de creație am nevoie de muzică, mă inspiră personalități de marcă, natura în toată splendoarea ei, visele și orice eveniment sau situație din viața cotidiană.

 

Totul se realizează prin muncă, optimism, voință și dragoste. Până la moment am avut prezentări ale colecțiilor mele în Moldova și anul trecut am avut onoarea să fiu invitat la „Feeric Fashion Days Sibiu”. Respectiv sunt invitat și anul acesta și voi merge cu mare plăcere, aștept acest eveniment cu nerabdare. Desigur că visez și mai departe: la Milano Fashion Week, New York Fashion Week, Paris Fashion Week… Peste vreo zece ani numai pe acolo sper să mă găsiți. Eu mă văd fericit, împlinit și în permanente pregătiri pentru Haute couture… Fashion Week… cu magazine EHO în toate colțurile lumii.

 

Ador femeile care se iubesc și care iubesc. Ele știu cel mai bine cum să arate și vor da mereu farmec unei ținute prin sclipirea din ochii lor. Iată de ce eu creez pentru femei – eu ador și iubesc femeile! Am reușit să colaborez cu mai multe reprezentante ale sexului frumos din showbizul autohton. Am lucrat cu Natalia Gordienco, Nata Albot, Olia Tira, Dianna Rotaru. Dintre bărbați am creat costume de scenă pentru băieții de la Akord. Bineînțeles că nu mă voi opri, sunt deschis pentru toată lumea bună și femeile frumoase care mă vor căuta pentru schițele mele. Ador persoanele care au carizmă, dacă o văd din prima – reușesc să fac ceva perfect pentru acea personalitate. Dintre numele sonore internaționale, mi-ar plăcea să lucrez cu Madonna sau Monica Belucci…

 

Există modă în Moldova, fără pic de îndoială. Nu îmi place că mulți dintre moldoveni, designeri chiar, se plâng mereu că ceva nu le merge sau ajunge. Iată de ce atunci când se declară că nu există modă în Moldova mă doare mult. Lumea de la noi trebuie să învețe să aprecieze ceea ce se creează aici, acasă! Există modă fără pic de îndoială, poate acum este în stare de dezvoltare, dar e un lucru firesc, atunci când ți se taie aripile. Foarte multe talente care s-au născut aici și care nu au fost apreciate, acum activează cu mare succes peste hotare. Nu știu dacă apreciez pe cineva în mod deosebit printre designerii autohtoni, mai curând ador fiecare persoană, care nu se dă batută și merge mai departe! Din lumea modei internaționale îmi place mult Elie Saab, Armani și Valentino.

 

În loc de P.S.: Întrebat dacă e liberă ori ba inima sa, Evgheni a răspuns un un zâmbet șiret „who knows” (cine știe?). Cert e că iubește femeile și îi place să le dăruiască flori așa ca prima dată, însă cel mai mult îi place să le îmbrace. Pentru toate doamnele și domnișoarele, designerul vestimentar are un sfat: „apreciați comoditatea, stilul și rafinamentul!”.

Distribuie articolul: