Designerul român Cătălin Botezatu, despre care se știe că a făcut până acum trei infarcturi, a descoperit o minune a tehnologiei medicale pe care a început să o frecventeze recent. Despre ce invenție modernă este vorba, am aflat chiar de la el, prin terpediul rețelelor de socializare: camera hiperbară. Află cât costă la noi o asemenea procedură!

Aflat la Târgu-Mureș, Botezatu și-a făcut timp să ajungă la o clinică, unde a încercat această găselniță a medicinei moderne: „Într-o pauză de muncă la Târgu-Mureș am descoperit o minune a tehnologiei medicale: camera hiperbară.

C[t[lin Botezatu

Păcat că încă în România nu se știe de ea și nici nu va puteți închipui ce multitudine de boli a vindecat și câți oameni a salvat de la moarte!!! Dacă aveți nevoie de un real ajutor, căutați acest loc. Credeți-mă, există magie medicală”, a scris Cătălin Botezatu pe contul sau de Facebook.

Printr-o astfel de terapie pot fi tratate unele infecții, accidentele de scufundare, afecțiunile urechii, cum ar fi vertijul, intoxicațiile cu monoxid de carbon, dar și oprite sângerările masive. În plus, pot fi vindecate unele afecțiuni grave, cum ar fi arteritele, retinopatiile, colitele ulceroase, scleroză multiplă, bolile de iradiație.

Catalin Botezatu

Terapia folosește oxigenul sub o presiune mai mare, astfel încât toate țesuturile corpului să poată profită mai bine de el. Acest gen de terapie este utilizată de mulți ani în Europa Occidentală, mai ales în Germania și în Spania, dar și în Rusia sau în China.

În Republica Moldova există o asemenea procedură, numită Oxigenobaroterapie. Ea se efectuaează pacientului doar după consultația specialistului de profil și doar cu indicațiile acestuia: timp de ședere, îmbrăcăminte specială, alte detalii. O singură ședință durează d ela o oră la trei ore și costă între 120 și 300 de lei.

Sursa: Ziare.com

Foto: facebook/Catalin Botezatu