Participarea în cadrul săptămânilor internaționale de modă reprezintă cu siguranță visul fiecărui designer. În aceste zile, își vede realizat un astfel de vis și designerul basarabean Vasile Vozian. După două evoluții de excepție la Moldova Fashion Days și Odessa Fashion Week, tânărul creator de modă și-a dus cea mai nouă colecție vestimentară la Săptămâna Modei de la Roma.

Vasile Vozian este recunoscut nu doar pentru calitatea de lector universitar la Facultatea de Arte Plastice și Design (specializarea Design Vestimentar, Catedra Arte Decorative), ci și pentru lansarea la Chișinău a label-ului Gepetto – „o linie vestimentară dedicată bărbatului modern, căruia nu-i este frică să experimenteze și să descopere ceva nou”.

La Moldova Fashion Days, cea mai nouă colecție a designerului a ieșit pe podium în tandem cu ținutele unei noi colecții by Alina Bradu.

17553942_754886941343006_11940548353888664_n

Creatorul de modă se arată mândru de faptul că a reușit să ajungă la Roma Fashion Week, evenimentul de modă desfășurându-se în perioada 3-7 aprilie, în Capitala Italiei.

Posted by Tatiana Nogailic on 4 Aprilie 2017

Colecția de haine semnată de Vasile se intitulează „Urban Life”, iar designerul se declară extrem de fericit pentru această reușită a sa:

Este un concurs de modă înternațional, unde am reprezentat Republica Moldova alături de peste 100 de designeri din diverse țări, printre care: Japonia, Filipine, USA, Rusia, Kazahstan, Ucraina, Italia, Polonia, Marea Britania, România etc.

Pentru mine este o provocare în domeniul designului vestimentar, care totodată îmi oferă posibilitatea de a-mi „internaționaliza” creațiile vestimentare. Ieri am prezentat colecția „Urban Life”, destinată bărbaților, în categoria prêt-à-porter. Creațiile vestimentare au fost apreciate atât de către public, cât și de către membrii juriului.

În cadrul evenimentului, am avut posibilitatea să cunosc nume noi din industrie, astfel inițiind noi colaborări”, ne-a mărturirisit Vasile.

La fashion show-ul de ieri, designerii Elena Mușuc și Lina Trofimiuc au reprezentat de asemenea Republica Moldova.

Imagini de la prezentarea colecției „Urban Life” la Roma Fashion Week:

Credite foto: Gepetto by Vasile VozianTatiana Nogailic

Distribuie articolul: