Celebrii designeri italieni Domenico Dolce și Stefani Gabanna au fost condamnați, de Curtea italiană de Apel, la 18 luni de privațiune de libertate, informează Wall Street Journal. Din ce motiv vor sta cei doi designeri la pușcărie, aflați în continuare.

Curtea de Apel italiană a emis această sentință după ce Domenico Dolce și Stefani Gabanna s-au eschivat de la plata tuturor taxelor și impozitelor pe care au fost obligați să le achite.

La sentință, se alătură și contabilul brandului ”Dolce & Gabanna”, Luciano Patelli.

Designerii luptă cu impunerea taxelor încă din 2004, când au fost acuzați de reținerea a 540 milioane dolari, care trebuiau să meargă la stat, ca impozite și taxe, după vânzarea holdingului Luxemburg Gado Srol. Atunci,  cei doi s-au eschivat de la plata impozitelor în Italia – stat cu impozite dintre cele mai mari, în UE.

În 2004, cei doi ar fi fost preveniți că riscă 20 de ani de pușcărie, nemaivorbind de amenda, în valoare de 454 milioane dolari, mai informează Wall Street Journal.

Vina lui Dolce, de 55 de ani și a lui Gabanna, de 51 de ani, a fost contestată de avocatul designerilor, Massimo Dinoia. Totuși, judecata a respins această contestare, ceea ce înseamnă că renumiții designeri vor trebui să-și ispășească pedeapsa.

 Foto: www.swide.com, www.athletesquarterly.com, www.ilfattoquotidiano.it, www.zimbio.com, www.gocitygirl.com, www.ecodibergamo.it, cosmone.com

 

Distribuie articolul: