Orange Moldova se bucură de cea mai mare popularitate în rândul consumatorilor de telefonie mobilă și internet, din țara noastră. Numai anul trecut, numărul clienților noi, care au ales să beneficieze de serviciile companiei, l-a devansat de circa 4 ori pe cel al altor operatori de piață autohtonă. Deservirea la standarde internaționale, confirmată recent prin recertificarea ISO pentru managementul calității obținută de Orange, îi motivează zilnic să aleagă operatorul numărul 1 din Moldova.

Vadim Marcenco, Director Mass Market Customer Care: „Orange Moldova se află printre primele companii, în cadrul grupului Orange, ca și nivel de satisfacție a clienților. Având o gamă foarte largă de servicii, am creat echipe dedicate de experți, pentru fiecare serviciu în parte. Calitatea deservirii și satisfacția clienților sunt o prioritate pentru compania noastră.”

În 2013, la rețeaua Orange au fost conectați peste 300 de mii de clienți noi, care s-au înscris în rândurile celor peste 2 milioane 600 de mii de clienți ai companiei. Alegerea consumatorilor reconfirmă faptul că Orange Moldova oferă servicii accesibile, inovative și deservire de calitate. Nonstop, câteva sute de operatori acordă suport gratuit la telefon, persoanelor fizice și juridice.

Viorica Munteanu, Manager Mass Market Customer Care: „La Orange, ne străduim să fim mereu în pas cu timpul, dar și să gândim cu un pas înaintea clienților noștri. Sarcina noastră este de a ghida toți clienții și de a le oferi suportul necesar. Toate eforturile, metodele inovative și initiațivele noastre au un singur scop: creșterea satisfacției clienților”.

În sprijinul clienților cu deficiențe de auz sau a celor care solicită consultanță în scris, compania a lansat serviciul asistență SMS. De asemenea, consumatorii pot interacționa între ei și să-și ofere suport reciproc pe forumul online help.orange.md. Clienții Orange pot solicita ajutor online, prin intermediul chat-ului, e-mail-ului sau se pot informa din filmulețele experților Orange.

Maxim Monul, Coordonator calitate și performanță, Mass Market:  „Orange a produs 77 de filmulețe, în care, clienții au posibilitatea să afle informațiile necesare. Acestea includ detalii tehnice despre dispozitive, dar și informații despre cum ar trebui setate anumite opțiuni sau să beneficieze de servicii. Toate aceste filmulețe pot fi găsite pe canalul oficial al companiei, pe youtube.com, dar și pe site-ul orange.md”.

Orange Moldova este operatorul numărul unu de telefonie și internet mobil, din țara noastră și deține cel mai mare portofoliu de consumatori. Compania este singura din domeniul telecomunicațiilor, care a obținut 4 certificate ISO în domeniile: managementul calității, securității informației, mediului, sănătății și securității ocupaționale.

P

Distribuie articolul: