Festivalul „Mai Dulce” și-a atins scopul primordial pe care și l-au pus organizatorii: să-l ajute pe talentatul băiețel Artiom Nedelschi să aibă trompeta proprie, la care să exerseze și să-și dezvolte talentul. Una dintre companiile participante la eveniment a decis să-i cumpere lui Artiom trompeta la care el visează.

KLumea și-a propus și pentru acest eveniment un scop caritabil și iată că a reușit să-l atingă! Nata Albot i Viorica nagacevschi, dar și întreaga echipă KLumea au depus tot efortul pentru un eveniment care să reușească din toate punctele de vedere. „Am găsit o companie care a fost de acord să-i cumpere copilului talentat Artiom Nedelchi trompeta mult visată. Am mizat pe biletele de la intrare și mă bucur că am reușit cel puțin să ne acoperin cheltuielile de organizare. O companie de Leasing, aflată printre parteneri, a cumpărat copilului Trompeta, iar acum Artiom va putea exersa la un instrument de calitate”, ne-a declarat Nata Albot.

Tort mai dulce

Artiom Nedelschi este un băiețaș talentat din Chișinău, pe care Viorica Nagacevschi l-a descoperit grație Larisei Zubco, directoarea Sălii cu Orgă. Mama lui l-a născut la doar 15 ani și pentru că era prea tânără și nu avea grijă de copil, a fost deposedată de drepturi părintești. Artiom crescut cu bunica, care l-a înfiat, iar pe tatăl său nu l-a cunoscut niciodată.

Artiom Nedelschi

Artiom si Viorica nagacevschi

Băiețelul și bunica sa locuiesc în zona gării feroviare, în condiții foarte grele. Apartamentul umed după fiecare ploaie este uneori generator de multe probleme de sănătate. Bunica i-a oferit băiatului toată dragostea ei și pentru că observase în el un mic talent, l-a dat la muzică. Artiom cântă la trompetă, dar nu avea până acum un instrument profesionist. Pentru a exersa acasă, individual, băiețelul folosea o trompetă din plastic, o jucărie aproape.

Atiom Nedelschi

Deserturile tradiționale de la „Mai Dulce” au reușit să-i împlinească visul lui Artiom, iar acum, băiatul va putea exersa la un instrument proferionist și avea un viitor la care speră în muzică.

Foto: Ellene Mocrii, KLumea

Distribuie articolul: