Iubeşti prăjiturile cu fructe? Atunci sigur o să îţi placă şi această reţetă de desert cu ciocolată şi fructe confiate. Iubitorii de dulce o să rămână încântați!

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 100 g ciocolată neagră
  • 200 g miere
  • 100 ml apă
  • 40 g cacao
  • 150 g zahăr brun
  • 1/2 linguriţă ghimbir
  • 200 g fructe deshidratate (mere din Moldova, pere)
  • 100 g nuci
  • 100 g migdale
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă scorţişoară

Preparare:

Tai fructele şi le laşi deoparte. Aşezi pe foc mierea cu apa, cu zahărul şi, când zahărul s-a topit, adaugi ciocolata ruptă, amesteci şi când dă în clocot dai vasul deoparte. Încorporezi, pe rând, restul ingredientelor uscate, fructele, nucile, migdalele şi răstorni compoziţia într-o tavă tapetată.

O nivelezi şi o dai la cuptor, la 150 °C, 30 de minute. O laşi să se răcească şi o bagi la frigider înainte de a o servi. Dacă dorești o poți decora cu cremă de ciocolată sau ciocolată topită și nuci.

Serviți cu plăcere!

Sursa: Clickpoftăbună.ro

Vezi și: Aperitivul perfect pentru masa festivă: Castaveți murați cu bacon și cremă de brânză