S-ar putea să te surprindă, dar un ecler cu ciocolată are mai puține calorii decât o felie de pâine cu nutella sau un pumn de castane. Condiția este să nu le înecăm în zahăr și grăsimi.

V-am păcălit. Dar doar puțin, cum puțin îngrașă și dulciurile pe care vă vom învăța să le preparați. Sigur că poate părea o utopie. Dar realitatea este că putem prepara dulciuri care să nu fie adevarate bombe calorice.

În plus, reține faptul că un regim draconic poate fi total ineficient pe termen lung. Decât să te privezi total de desert, mai indicat e să ai grijă ce alegi și să îl prepari singură, pe cât posibil.
S-ar putea să te surprindă, dar un ecler cu ciocolată are mai puține calorii decât o felie de pâine cu nutella sau un pumn de castane. Condiția este să nu le înecăm în zahăr și grăsimi.
Toate produsele pe care vi le prezentăm au mai puțin de 300 de calorii.

Crema ușoară de ciocolată cu căpșune
Pentru patru porții
250 de ml de lapte degresat
2 ouă întregi
2 linguri de cacao

Foto: jackienewgent.com

Foto: jackienewgent.com

Se amestecă pudra de cacao cu laptele, apoi se pun la foc. Ouale se bat cu telul, apoi se încorporează încet în laptele de pe foc. Se amestecă la foc mic și se lasă să se îngroașe. Dar fără să se atingă punctul de fierbere. Când a atins consistența dorită, se retrage de pe foc, se toarnă în cupe de înghețată și se presară cu un praf de zahăr pudră. Se dă la răcit. Se pun căpșune deasupra.

Tartă cu căpșune și busuioc
600 de grame de căpșune
300 de grame de aluat
100 ml ulei de masline
Un betisor de vanilie
O jumătate de lămâie
2 rămurele de busuioc
80 de grame de zahăr pudră
Câteva picături de oțet balsamic
Piper proaspăt măcinat

Foto: wordpress.com

Foto: wordpress.com

Încălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți ușor o tavă de tartă cu diametrul de 24 cm. Puneți aluatul, cu o grosime în jur de 3 mm în tavă, nu uitați să acoperiți pereții. Se înțeapă din loc în loc cu furculița. Acoperiți-l cu hârtie de pergament și puneți câteva greutăți, ca să nu crească prea mult aluatul la copt.

Puneți la cuptor aluatul și lăsați-l să se coacă 20-25 de minute. În timpul ăsta, spalați căpțunele și scurgeți-le de apă. Păstrați 450 de grame și pe restul tăiați-le în patru.

Într-un ibric puneți pe foc zeama jumătății de lămâie și zahărul pudră. Fierbeți până se dizolva zahărul, apoi adăugați căpșunele tăiate în patru și bețigașul de vanilie tăiat în două. Mai lăsați 5 minute pe foc amestecând. Scoateți bețigașul și lăsați să se răcească.

După ce s-a copt aluatul, scoateți tava de la cuptor, îndepărtați hârtia și lăsati la raăit. Apoi, scoateți-l pe o farfurie și vărsați deaupra compoziția cu căpșune. Deasupra puneți celelalte căpșune, tăiate in doua. Stropiți cu uleiul de măsline amestecat cu oțetul balsamic și presărați frunzele de busuioc. Peste tot, aruncați un praf de piper proaspat măcinat.

SURSA

Distribuie articolul: