Cześć, gąszcz, czyżyk, źdźbło, mitrężyć, dżdżysto, gżegżółka, chrząszcz – descoperă frumusețea limbii polone în cadrul expoziției pregătite în versiune românească de Institutul Polonez din București. Expoziția va putea fi văzută începând cu 1 octombrie 2022, pe gardul Muzeului Național de Istorie al Moldovei.

Expoziția despre limba polonă este prezentată în contextul apropierii anului universitar, în cadrul căruia Institutul Polonez din București va relua cursurile de limbă pe care deja de 2 ani le organizează online. Expoziția, de asemenea, are loc în contextul sărbătorii Zilei Europene a Limbilor, care are loc anual pe 26 septembrie, precum și Zilei Internaționale a Traducerilor, sărbătorită pe 30 octombrie.

Expoziția dedicată limbii polone prezintă o scurtă istorie a limbii, principalele reguli de pronunție, precum și numeroase curiozități. Privitorul află, printre altele, care este cea mai veche propoziție scrisă în polonă, care sunt literele „ciudate” ale alfabetului polonez, dar și expresii onomatopeice care sună amuzant și, literal, fluieră, scârțâie și scrâșnesc pe planșele expoziției.

Expoziția nu doar că ne permite să descoperim mai multe despre limba polonă, dar ne încurajează să învățăm această limbă interesantă pe care o vorbesc peste 40 de milioane de oameni în întreaga lume.

Expoziția poate fi vizitată în perioadă 1 – 31 octombrie 2022, pe gardul Muzeului Național de Istorie al Moldovei.

Distribuie articolul: