În această primăvara comunitatea Tech Women Moldova a lansat un program de mentorat pentru cei care-și doresc să crească profesional sau să înceapă o carieră în IT, iar acum îți oferă posibilitatea să-ți alegi mentorul care te va ghida. Inițiativa desfășurată de comunitatea Tech Women Moldova și de cele 12 experte și profesioniste din domeniu se va desfășura timp de 3 luni. Iar în această perioadă, cei care-și doresc să facă parte din acest program, vor putea alege una dintre direcțiile: Project Management, QA Manual/ Automation, Software Development, UI/UX Design, IT Recruitment.

Astfel, până pe 15 mai, ai posibilitatea de a aplica la programul de mentorat, completând formularul de înregistrare. Iar până atunci, mai ai timp să-ți alegi mentorul care te va ghida în următoarele 3 luni. Te invităm să le descoperi și tu.

Cristina Sucner are o experiență de 12 ani în domeniul IT și este specializată și interesată în dezvoltarea soluțiilor back end, REST AP, clean code, cybersecurity, DEVOPS, Data, AI. Pe parcursul programului își va împărtăși experiența în ce privește dezvoltarea soluțiilor back end, API-urilor și arhitectura aplicațiilor.

Elisaveta Bradisteanu este QA Engineer și se ocupă de întreținerea metodelor automate de testare și de utilizarea acestora pentru crearea testelor automate.

În calitate de mentor, Elisaveta este pregătită să facă mentorat pentru cei interesați de Java, Groovy, Git, Jenkins, SQL/Oracle, Automation Testing sau Manual Testing.

Cotelea Carolina este Training & QA Analyst la Orange Systems și Certified Tester (ISTQB Foundation). Are o experiență de 5 ani, iar din programul ei face parte testarea produselor soft, dar ghidarea și mentoratul persoanelor din echipa de testare. Carolina este responsabilă de organizarea internship-ului de „Software Testing”, iar cunoștințele acumulate vor fi împărtășite cu participanții programului de mentorat.

Ina Gorbatiuc este QA engineer și  lucrează cu Automation Tests pentru bazele de date. Experiența proiectelor locale și regionale i-au permis să se dezvolte multilateral, iar acum este gata să-i ghideze pe doritorii de a învăța despre Agile, Excel, Java, Groovy, Git, Jenkins, Automation testing, Manual Testing, Bugzilla, TargetProcess.

Oxana Dunav este software developer la ISD de aproape 3 ani. Oxana a predat cursurilor de programare Scratch pentru copii, a făcut mentorat și coaching pentru cei interesați de o cariera în software development. Ea este o expertă în Java, Spring, Hibernate, SQL, PL/SQL, JavaScript, Angular, Git, Algorithms & Data Structures.

Alina Scutaru este Recruitment și Employer Branding Manager în cadrul companiei Inther Software Development. Alina este gata să inițieze în Recrutare IT doritorii care sunt pasionați de acest domeniu precum și să-i ghideze pe participanții programului referitor la calitățile necesare unui viitor angajat, la elaborarea unui CV ideal în IT și pașii care trebuie parcurși pentru a face un internship sau pentru a obține un job dorit în IT.

Svetlana Demciucova și-a început cariera în IT cu dezvoltarea aplicațiilor web folosind tehnologii precum PHP (Symfony framework), HTML, CSS, SQL (baze de date), iar în ultimii 4 ani a fost Project și Product Manager. Svetlana are experiență în testarea manuală și automată, managementul proiectelor, ghidarea în carieră și studiilor în IT.

Anastasia Sersun e software developer cu experiență  în betting, fintech, data processing și e-learning.  De mai bine de 7 ani este implicată în dezvoltarea produselor complexe pentru proiecte din Marea Britanie, Suedia, Spania, Canada și alte țări. Anastasia va fi responsabilă de domeniile: Java, Scala, Patterns în programare, Agile, basic ML, basic Python, SQL.

Anna Hirjeu este software developer cu o experiență în domeniul retail și de implementare și menținere a proiectelor din domeniul logisticii. Anna este gata de a vă ghida în unul din domeniile: Java, Spring, Hibernate, SQL, PL/SQL, TypeScript, Angular, Git, Android

Cristina Andronic are o experiență de 12 ani în Software Development, iar în cadrul programului de mentorat este gata să îndrume participanții în dezvoltarea produselor web. Cristina are o experiență vastă în HTML/CSS, JavaScript, JSON, React, REST API, .NET 3.0, C# și SQL.

Ana-Maria Brînză coordonează proiectele Data și Big Data din cadrul departamentului IT, Orange Moldova. Pe parcursul carierei sale a fost implicată în mai multe inițiative și proiecte locale și internaționale, iar acum te poate ghida în Project Management, Agile, Coordonarea proiectelor Data Science, Fundamentele Machine Learning, sau Studii și oportunități în IT.

Elena Putina face UX/UI Design la Enspire Creative, o agenție creativă din Florida.

Background-ul Elenei este unul foarte divers și internațional, cu perioade în care a profesat în domeniile de marketing, copywriting, comunicare și antreprenoriat. În cadrul programului ea te poate ghida în Design, UX / UI Design, Switching from Graphic to Web Design, Digital Marketing, SMM, Soft Skills (Personal & Professional Growth).

Programul de Mentorat pentru Fete și Femei este realizat cu suportul Proiectului Tekwill și a partenerilor externi de dezvoltare USAID și Suedia.

P