Te învinuiești permanent că mănânci prea mult și că ai grăsime pe burtă? Îți propunem o listă de alimente recomandată de doctorul Mehmet Oz care îţi remodelează talia. Dacă vei încorpora în programul tău zilnic câteva exerciţii fizice pentru zona abdominală, cât şi alimentele recomandate de Dr. Oz vei reuşi să dai jos grăsimea din jurul taliei care te incomodează. Cercetările arată că 99% dintre persoanele care slăbesc pierd mai întâi grăsimea din jurul taliei, ceea ce înseamnă că zona abdominală poate să fie modelată mai rapid decât alte părţi ale corpului, dacă avem grijă la ceea ce mâncăm.

Alimentele recomandate de Dr. Oz pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă:

Ciocolată neagră
Are grăsimi bune mononesaturate și stimulează metabolismul, conţine mult mai puţin zahăr în comparaţie cu ciocolata cu lapte sau diverse creme. Grăsimile bune sunt grăsimile nesaturate și ele se găsesc predominant în uleiurile vegetale, în peştele gras, în nuci, avocado şi în seminţele oleaginoase.

Avocado
Conţine grăsimi bune mononesaturate care au rol calmant pentru organism şi ajută la aplatizarea abdomenului. Potrivit unui studiu apărut în publicaţia Diabetes Care, persoanele care consumă cu regularitate avocado au constatat o reducere a circumferinţei taliei, în comparaţie cu cealaltă categorie care a adoptat un regim alimentar cu aceeaşi cantitate de calorii, însă fără să includă grăsimile mononesaturate. O jumătate de avocado aduce un aport de 10 grame de grăsimi sănătoase şi împiedică depunerea grăsimii în jurul taliei.

Seminţele de dovleac
Conţin grăsimi bune mononesaturate, magneziu, fier şi pot fi incluse în salate sau diverse mâncăruri pe bază de peşte. Vezi AICI o reţetă recomandată de Dr. Oz!

Migdalele
Dr. Oz le recomandă pentru gustări, deoarece sunt bogate în grăsimi bune mononesaturate şi sunt foarte săţioase.

Măslinele
Sunt bogate în grăsimi bune care ajută în procesul de slăbire, scad colesterolul “rău” şi controlează nivelul zahărului din sânge.

Iaurtul
Conţine bacterii bune care reglează digestia şi împiedică balonarea.

Uleiul de floarea soarelui presat la rece
Este bogat în grăsimi bune, te ajută să obţii un abdomen plat şi previne formarea plăcilor de aterom în artere. Dr. Oz recomandă uleiul de floarea soarelui presar la rece şi datorită conţinutului foarte ridicat în vitamina E.

Distribuie articolul: