Elena Carafizi, supranumită și „Adele de Moldova”, e o tânără interpretă, care, deși încă își face studiile în domeniul muzicii, este deja cunoscută pentru vocea ei splendidă. E o fire hotărâtă, dar, totodată, atentă atunci când vine vorba de o eventuală lansare pe piața muzicală. Aflați în interviul ce urmează despre planurile tinerei cântăreţe, descoperiți-i personalitatea, dar şi felul cum arată bărbatul visurilor ei, mai ales că Elena ne-a destăinuit că inima îi e liberă. Cu ce te ocupi în prezent? Unde îți faci studiile? Și cum ai ajuns să faci muzică?

Muzică nu eu am decis să fac, au decis părinții mei pentru mine, ei m-au dat la o școală muzicală. În prezent învaț la colegiul de muzică “Ștefan Neaga”. Studiez canto popular, muzica ușoară singură am început să fac, de când am descoperit internetul.

Zici că au hotărât părinții tăi pentru tine, tu te regăsești în alegerea lor? Ești mulțumită că faci muzică?

Mă bucur foarte mult că părinții au ales să fac muzică. Eu m-am simțit ceva mai specială, când părinții m-au adus de la o școală obişnuită la una muzicală, era ceva cu adevărat prestigios pentru mine. Ce-i drept, nu mi-a plăcut că la început, iniţial am studiat acordeonul. Trei ani am învățat acordeonul, care mi se părea un instrument pentru băieți. După acordeon, am început să iau lecții de pian, timp de trei – patru ani.

Îți plăcea mai mult pianul decât acordeonul?

Îmi plăcea pianul, însă doar la început , a fost o plăcere mai mult de moment. Eu pian n-am avut acasă niciodată, așa că îmi venea mult mai greu, trebuia să rămân după lecții, să exersez. Uneori mai repetam, alte ori nu. Apoi am început să fac canto și pian, paralel. Acum fac doar canto.

Îți mai amintești când ai realizat și postat primul tău cover?

De mai mult timp îmi doream să înregistrez și să postez un cover, dar nu aveam curajul, nu aveam nici cu ce să filmez, nici unde, nu voiam să o fac chiar acasă. Până la urmă, am cunoscut niște oameni la “Ploaia de Stele” din Moldova, de acolo am avut niște filmări, au fost primele. După, am hotărât să merg la un studio, am făcut niște înregistrări. Filmările nu erau de cea mai bună calitate, dar la acel moment mi s-au părut foarte bune, la vârsta pe care o aveam și mai ales plină de dorința, de pasiunea aceea de a realiza ceva. Am început să postez clipuri video pe pagina mea de facebook, la început aveam puține vizualizări, acum însă sunt mai multe. Nu, nu mă consider mare vedetă sau cântăreață profesionistă, eu pur și simplu cânt, pentru că-mi place și cred că sunt bună la asta.

Când au început să apară vizualizări și comentarii, cât de mult au contat ele pentru tine?

Mă încurajau foarte mult comentariile gen “Bravo” sau “Cânți foarte frumos”, dar și criticile, cele din urmă mă motivau, ziceam “lasă că vă arăt eu, data viitoare va fi mult mai bine”. Eu accept critica, mă motivează. Ştiu, totuși, că niciodată nu o să pot să plac tuturor.

Cine te inspiră din lumea muzicii?

Sunt trei femei din lumea muzicii care sunt total diferite, dar pe care le ador: Beyonce, Jessie J și Adele. De la noi îmi plac: Cătălin Josan, Cristi Aldea Teodorovici, Dara, Carlas Dreams și alţii.

De ce nu ai scos încă o piesă proprie?

Eu aștept momentul potrivit, sunt perfecționistă în domeniul muzicii. Dacă nu-mi place un cover spre exemplu, nu-l postez, pentru că în momentul în care o să apară păreri negative, eu voi fi de acord cu ele. Am avut propuneri, proiecte, dar, deocamdată, studiez piața, sunt nouă în domeniu, nu mă grăbesc.

Unde ai vrea să te lansezi, în Moldova sau peste hotarele țării? Ce gen de muzică vrei să faci?

Aș vrea să colaborezi cu profesionişti din România, poate și cu Rusia, încă nu știu. În general vreau să fac muzică bună, vreau o echipă bună. Dar vreau neapărat să mă lansez și în Moldova, mi-aș dori să cânt și peste hotare, dar nu numai.
Nu sunt axată doar pe un anumit gen, aș vrea să încerc de toate, în ceea ce ține de muzică.

Cine e cel mai aprig susținător al tău?

Mama mă susține foarte mult. E la curent cu toate postările mele, cu toate concertele și evenimentele la care cânt. Mă ajută și financiar la moment, dar și moral foarte mult. De fapt, e unica persoană care mă ajută.

Nu te-ai gândit să mergi la vreun concurs de muzică?

Am fost la X – Factor, dar nu am ajuns să particip. Cred că nu am făcut prea mult show, eu doar am cântat. Totuși, ce s-a întâmplat cu mine în România, a contat foarte mult, a fost o experiență bună: am cunoscut oameni noi, talente, m-a schimbat mult această experiență.
Oricum, în viitor vreau să mai merg la concursuri de muzică, nu renunț.

Inima ta e ocupată sau liberă?

Mai mult liberă, decât ocupată.

Cum arată bărbatul ideal pentru tine?

Să fie un bărbat cu care să pot discuta, alături de care să mă simt în siguranţă. Vreau un bărbat care să mă iubească, să fie romantic, dar nu obsesiv, nu în ultimul rând să mă respecte. Un bărbat mă poate cuceri prin simplitatea lui, prin felul cum zâmbește, cum glumește. 

Vedeți mai jos un cover, marca Elena Carafizi.

Distribuie articolul: