A obținut titlul de ”cea mai puternică femeie din lume” timp de trei ani la rând (2006-2008) conferit anual de revista “Forbes”, imediat după ce devenise prima femeie cancelar din istoria Germaniei, învingându-l în 2005 pe Gerhard Schröder.  “Doamna de fier” a Germaniei vine săptămâna aceasta într-o vizită oficială la Chișinău. Un motiv suficient de întemeiat de a afla noi detalii despre cea care este Angela Merkel. Angela Dorothea Merkel,  prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania, a fost fiica a unui păstor luteran și s-a născut într-o familie modestă din Hamburg.

Cu studii superioare în domeniul fizicii, Merkel după ce terminase un doctorat în fizică la Universitatea din Leipzig, prăbușirea zidului berlinez a prins-o pe Merkel în timp ce lucra la Institutul pentru Chimie Fizică din capitala Germaniei. În 2000, Angela Merkel devine președinta celui mai mare partid conservator din Germania, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), iar pe 22 noiembrie 2005, Bundestagul o alege drept cancelar federal. Așa a început cariera ”Doamnei de fier” și se pare că nu are de gând să se oprească aici. Merkel a anunțat că va candida pentru un nou mandat, la alegerile din 2013.

În timpul liber, adică atunci când nu face politică, „Doamna de fier” a Europei se delectează cu lectura sau cu drumețiile montane, la fel, ea este pasionată și de grădinărit. Cancelarul german a avut două mariaje, primul a durat între anii 1977 și 1982 cu fizicianul Ulrich Merkel, iar cel de al doilea, din 1998 până în prezent, cu chimistul Joachim Sauer. Angela Merkel nu are copii din nici o căsnicie, informează mai multe surse media.

Angela Merkel a fost considerată, pentru mult timp, tipul de politician din care n-ar putea ieși nimic: o fizionomie fără chip, un look tern, prețuit doar de caricaturisti, plus o garderobă anostă, scrie ziare.com. Mai multe detalii despre stilul vestimentar al Angelei Merkel ne-a promis că va scrie stilista noastră Ylianna Danko, așa că urmăriți-ne.

Cancelarul german Angela Merkel vine în R.Moldova la 22 august, la invitația premierului Vlad Filat. Angela Merkel va avea întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, premierul Vlad Filat, dar şi cu alţi oficiali de la Chişinău. Discuţiile se vor axa pe relaţiile bilaterale, reformele implementate de Alianţa de guvernare, dar şi progresele ei în dialogul cu Tiraspolul. Totodată, Merkel va ţine un discurs public în incinta Palatului Republicii, informează trm.md 

Distribuie articolul: